Annons:

Sök

Annons:

Pontus vann brödrakampen – ”Såg inte speciellt snyggt ut”

Pontus Johansson klev fram när Enköping besegrades. Foto: Linus Johansson

Pontus vann brödrakampen – ”Såg inte speciellt snyggt ut”

Första matchen någonsin med brorsan Mattias på andra sidan. Då visade Pontus Johansson storform och svarade för två mål och en assist.
– Vi åkte hit och vann utan att det såg speciellt snyggt ut. Nu har vi skaffat oss ett bra läge, säger Pontus Johansson efter att Vimmerby besegrat Enköping med 7-3.

Annons:

Bröderna Pontus och Mattias Johansson hade aldrig mött varandra tidigare. I kväll fick de göra det för första gången när Vimmerby åkte till Enköping för det första mötet i playoff 1.

Det slutade med seger för Vimmerby och därmed också för storebror Pontus. 

Tre poäng var

Poängmässigt blev det en kväll att minnas för båda två då Pontus levererade 2+1 och Mattias 1+2.

– Klart att det var kul att göra ett par mål. Och så var det kul att teka mot brorsan även om jag tror att han vann den biten, säger Pontus Johansson innan han gick i väg för att prata med familjen.

”Var lite nervöst”

Vimmerby vann till slut klart, men matchen som helhet var knappast något att hurra över.

– Det var lite nervöst, speciellt i början. Vi hade pratat om att ta tio minuter i taget och det tycker jag att vi gjorde. Efter att vi fått ett powerplay tycker jag att vi tog över matchen. Vi åkte hit och vann matchen helt enkelt, sen såg det inte speciellt snyggt ut.

I den andra perioden ledde VH med 4-1, men bara ett par minuter in i den tredje perioden hade den ledningen krympt till 4-3.

– Vi tappade totalt där. Vi började gnälla, tappa tålamodet i egen zon och blev överkonstruktiva. Vi satte oss själva i en dålig sits och får dra lärdom av det, säger Pontus Johansson.

”Bygga från grunden”

Närmare än 4-3 kom dock inte Enköping och Vimmerby kunde till slut vinna med 7-3.

Vad var det som avgjorde till slut?

– Att vi är lite skickligare framåt. Jag tycker inte att vi fick så himla många lägen, men de lägen vi fick satte vi. Det var det som var skillnaden.

Det var ändå ingen jätteinsats från er sida?

– Absolut inte. Men vi kom hit från två raka torsk och det gäller att bygga från grunden. Det går inte bara att åka till en sådan här match och tro att man ska dominera i 60 minuter heller.

Har förlusterna mot Mariestad och Hanhals satt sig lite i huvudet?

– Det gör det alltid, att förlora matcher sätter sig. Man blir mer skakis efter några förluster och sen var det en stor match. En del killar i laget har inte spelat slutspel tidigare. Vi måste hitta oss själva i slutspelshockeyn också.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: