Annons:

Sök

Annons:

Skadade VH-backen om dramat: ”Var hemskt” – Nu har han kastat gipset

Oskar Carlsson har kastat gipset, men är inte redo för comeback än. Foto: Linus Johansson

Skadade VH-backen om dramat: ”Var hemskt” – Nu har han kastat gipset

I fredags kastade Vimmerbybacken Oskar Carlsson gipset. Men något spel i playoff 2 mot Troja/Ljungby blir det inte.
– Det är riktigt frustrerande att inte kunna vara med och spela. Det är ju de här matcherna man har slitit för hela säsongen, säger Oskar Carlsson.

Annons:

Det var i bortamatchen mot Visby/Roma för snart en månad sedan som Oskar Carlsson skadade sig. Ett ben ovanför knogen på lillfingret på vänsterhanden gick av och VH-backen tvingades gå med gips i tre veckor.

I fredags plockades gipset bort och Oskar Carlsson har nu två band som ska stabilisera upp lillfingret.

– Lillfingret hänger inte riktigt med och banden är till för att få ut fingret i ytterläge. Det är lite stelt och ömt. Läkarna har sagt att jag ska ha banden i två veckor, men vi får se hur länge de behövs och jag ska jobba igång det allt mer, säger Oskar Carlsson.

”Inser att det är tajt”

Att nyckelspelaren ska kunna spela något i playoff 2 mot Troja/Ljungby är uteslutet.

– Jag vill igång och spela så snabbt som möjligt. Just nu är det svårt att veta hur mycket jag kan belasta och jag har lite dålig kraft, men det är inte så farligt. Jag tar en dag i taget så får vi se hur det utvecklar sig.

Även om VH skulle ta sig till playoff 3 är Oskar Carlssons medverkan högst osäker.

– Läkarna är skeptiska till att jag ska kunna spela i playoff överhuvudtaget. Jag inser att det är tajt om tid till nästa vecka också, i alla fall till en eventuell match på tisdag. Skulle vi ta oss till kvalserien tror jag inte att det skulle vara några problem att spela.

”Värsta matchen”

I lördags såg Oskar Carlsson när Vimmerby säkrade avancemanget till playoff 3. Måns Carlsson gjorde matchens enda mål mot Enköping med bara en minut kvar att spela.

– Det är den värsta matchen jag har varit med om. Det var hemskt och så jäkla nervöst. Att inte kunna påverka i ett sådant läge känns inte bra.

Hur känns det att inte kunna spela i det här läget av säsongen?

– Det är riktigt frustrerande. Det är ju de här matcherna man har slitit för hela säsongen.

På tisdagskvällen inleds playoff 2 med bortamatch mot Troja/Ljungby.

– Jag tror att det passar oss ganska bra att möta dem. Vi har mött dem fyra gånger den här säsongen och vet hur de spelar. Det kommer att bli tajta matcher och små saker som avgör. Jag både tror och hoppas att vi drar det längsta strået.

Vad talar för er?

– Vår defensiv och det sätt som vi håller ihop spelet på talar för oss. Vi vet att vi är bra i egen zon, säger Oskar Carlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: