Annons:

Sök

Annons:

Succékeepern inför premiären:

Tomas Rydén hade många tillfällen att fira under fjolårssäsongen. Nu är drömmen att ta Vimmerby Hockey till allsvenskan. Det första steget tas senare i eftermiddag då Halmstad väntar på bortaplan i premiären av HockeyEttan södra.

Succékeepern inför premiären: "Ska absolut vara ett topplag"

Målvakten Tomas Rydén upplevde en succésäsong med Vimmerby i fjol. Och det han drömmer om är att ta VH upp i allsvenskan.
– Vi ska vara i toppen. Kvaliteterna finns där, nu gäller det bara att få pusselbitarna på plats som vi fick förra året, säger han.

Annons:

En av de kanske enskilt största orsakerna till Vimmerby Hockeys succé förra året var målvaktsspelet. Jonathan Ståhlberg tippades av många som given etta, men Färjestads-fostrade nyförvärvet från Köping, Tomas Rydén, ville annat.

Halvvägs in i säsongen hade han tagit över förstaspaden och hans premiärår i Vimmerby kan inte beskrivas som något annat än en succé.

"Fick kriga för det"

– Jag fick verkligen kriga för det, och det gick kanske lite bättre än vad jag räknade med. På något sätt hittade jag balans både med hockeyn och i vardagen, sedan hade vi en härlig konkurrenssituation oss emellan, berättar Tomas.

– Vi pushade varandra och det har jag försökt ta med mig till den här säsongen också. Oscar (Walldén, ny målvakt från Djurgårdens J20) är precis som Jonathan, en kanonkille och en jättebra målvakt.

De båda målvakterna drillas hårt av målvaktstränaren Calle Brattenberger, närmast legendarisk före detta keeper i Vimmerby.

– Han betyder jättemycket. Calle är väldigt kunnig, detaljinriktad och ser saker som man behöver höra. Det är svårt för en head coach att vara inne och trycka på målvaktsdetaljer, så det är skönt att få feedback från Calle.

 Du som kan jämföra med i fjol, hur känns årets trupp?

– Jag tycker det ser bra ut. Det är ett mycket större gäng i år, både sett till kilo och till längd. Det känns också som att de killarna som var med förra året vet hur man bygger ett lag och en grupp. De tar verkligen ansvar.

 Och vad tycker du om försäsongen?

– Vi har haft både några djupa dalar och några höga toppar, nu gäller det att vi hittar jämnheten. En försäsong är ju just det – en försäsong. Det är många nya personer och personligheter som ska hitta rätt, och så ett nytt spelsystem. Jag har väl samma känsla som i fjol vid den här tiden. Det sitter inte där riktigt, men vi jobbar med det varje dag och det gick ju hyfsat i fjol.

Anbud från allsvenskan

Efter den senaste succésäsongen var det många som trodde att Rydén var förlorad för Vimmerby. Och anbud från allsvenska klubbar saknades inte.

– Samtidigt är det många faktorer som ska stämma om man ska röra på sig. Jag hade diskussioner med agenten och Mogge (Persson, Vimmerbys sportchef) under hela den här tiden. Jag kände väl inte att det klaffade till hundra procent med de allsvenska klubbarna, samtidigt som de mål och den vision som Vimmerby Hockey har tilltalar mig, det är en resa som jag vill vara med på.

– Sedan är jag inte så gammal för att vara målvakt, 25 år. Under åren har jag lärt mig att det gäller att inte skynda sig fram, utan saker får ta den tid det tar. Det är klart att man har en egen målsättning om att få spela i högre ligor, absolut, men drömmen nu är att ta upp VH i allsvenskan.

Är det en realistisk målsättning?

– Absolut. Det var ju otroligt nära i våras, vilket fortfarande svider och gör ont. Jag drömmer mardrömmar om den avgörande matchen i Kristianstad än.

– Men vi ska vara i toppen. Kvaliteterna finns där, nu gäller det bara att få pusselbitarna på plats som vi fick förra året. Mogge har gjort ett bra jobb med truppen, nu är det upp till oss.

 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: