Sök

Enkel bortaseger för Vimmerby Hockey i sista omgången

Vimmerby Hockey avslutade vårserien med ännu en säker seger. Nu väntar playoff till alllsvenska kvalserien för seriesgraren. Arkivbild. Foto: Micael Rundberg

Vimmerby Hockey tog en bekväm seger i vårseriens sista omgång. 1-6 slutade bortamatchen mot Borås, och nu väntar playoff till den allsvenska kvalserien för VH. Vilken motståndaren blir i PO bestäms i morgon.

En jämn och extremt öppen förstaperiod mellan Borås och Vimmerby slutade 0-1.

Vimmerbys Roman Semjonov gjorde periodens enda målet i den 13:e minuten – ett välplacerat handledsskott från dålig vinkel, assisterad av Anton Carlsson och Mattias Wigley.

Men faktum är att det lika gärna kunde stått 3-3 om lagets båda målvakter inte spelat på topp.

För man kan väl säga att offensiven prioriterades före defensiven av lagen.

Vimmerby tog över

I den andra perioden var det ett kraftigt spelövertag för Vimmerby, och laget radade upp chanser. Betydligt stramare och mer disciplinerat försvarsspel dessutom.

I den 16:e minuten serverade Niklas Salo en öppnande passning till Kristoff Kontos, som skickade upp 2-0 i nättaket. Snyggt värre!

I numerärt överläge dundrade sedan Oskar Carlsson in 3-0 från blå linjen i mittperiodens sista minut. För passningen svarade nyförvärvet Jesper Norgren och kaptenen Jakob Karlsson.

Spelade av matchen

Den tredje perioden spelade Vimmerby av hur enkelt som helst.

Med åtta minuter kvar att spela serverade Jesper Norgren Pierre Gustavsson ett läckert pass, och 4-0 var ett faktum.

Ett par byten senare hängde Kristoff Kontos upp 5-0 i krysset sedan Niklas Salo levererat ett friläge.

Borås reducerade sedan i slutet av matchen.

Hemmalaget tog även ut målvakten. och spelade med en utespelare extra under de sista fem minuterna. Det reulterade dock bara i att Oscar Gustafsson kunde gör 6-1 med åtta sekunder kvar.

PO-valen sker i morgon

I och med kvällens resultat vann VH Hockeyettan Södra vår på 50 poäng, åtta pinnar före Kalmar.

I morgon avgörs vilket lag Vimmerby Hockey kommer få möta i playoff 1 till den allsvenska kvalserien.
14 lag är kvalificerade för PO1, och då väljer de sju rankade lagen fritt mellan de sju övriga, och Vimmerby Hocket tillhör den senare kategorin.

Senare i kväll kommer vi reda ut vilka lag Vimmerby kan få möta.