Annons:

Sök

Annons:

VH-sportchefen om Östlings ord:

Morgan Persson bemöter Victor Östlings uttalanden om att VH-sportchefen ska ha känt till hans beslut. Foto: Ossian Mathiasson

VH-sportchefen om Östlings ord: "Orkar inte bry mig"

Victor Östling är den fjärde spelaren som bryter sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. Nu svarar Morgan Persson på Östlings uttalanden i en intervju med vår tidning.
– Jag vet vad som är sant och det vet han (Östling) också, säger Morgan Persson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Victor Östling har på egen begäran valt att bryta sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. VH:s sportchef Morgan Persson kommenterade uppbrottet på följande sätt: 

”Det kom väldigt hastigt och han gav egentligen ingen konkret anledning till varför han ville lämna", sa Morgan Persson i en kommentar till klubbens hemsida. 

Östling själv håller inte med om den anledning som Persson angav på klubbens hemsida på måndagen. 

”Det här är inget beslut som har kommit hastigt utan är något som har byggts upp över tid. Jag har inte mått bra, helt enkelt. Det har varit mycket i privatlivet utanför isen de senaste månaderna och nu tog det ut sin rätt. Hade det här varit ett ”vanligt jobb” så kan man väl säga att jag gått in i väggen. Morgan har vetat om det här beslutet i nästan en och en halv vecka, då jag pratade med honom på hans kontor torsdagen den 26 november och meddelade mitt beslut och anledningen till detta redan då”, sa Victor Östling till DV. 

"Blir en sandlåda av allting"

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med Morgan Persson angående Östlings uttalanden om att Persson ska ha haft kännedom om hans beslut. 

– Det stämmer att vi pratade på kontoret. Vi sa att vi skulle höras efter förra helgen (vecka 48) för att han skulle ta helgen på sig att tänka och jag bad honom att stanna grundserien ut. Vi skulle höras efter helgen men när jag ringde honom förra tisdagen (1 december) så var han redan på väg till Stockholm. Jag frågade när han skulle komma tillbaka till Vimmerby men då hade han packat ihop sina grejer, tömt lägenheten och flyttat härifrån, säger Morgan Persson. 

Hur ser du på det han säger i artikeln?

– Han har rätt i att vi träffades på kontoret, men det andra med att vi skulle ha pratat efter helgen (vecka 48) nämner han inte. Det fick jag inte möjlighet till, då hade han redan flyttat härifrån utan att säga något, säger Persson och fortsätter: 

– Jag vill släppa det, det är ingen mening att kommentera fram och tillbaka om vem som har sagt vad och gjort vad. Det blir bara en sandlåda av allting. Jag vet vad som är sant och det vet han också. Han får säga vad han vill, jag orkar inte bry mig. Jag har lagt det bakom mig för länge sen. 

"Alla case har sin förklaring"

Under årets säsong har fyra spelare brutit sina kontrakt med Vimmerby och det är i tur och ordning Max Pålholm, Jonathan Augustin, Oliver Kempainen och nu senast Victor Östling. 

– Det finns inget att kommentera. Alla spelare har sin förklaring och det låter jag stanna mellan mig och berörd spelare så det vill jag inte kommentera vidare. Det tjänar ingenting till att älta det som har varit. 

Ser du det som ett misslyckande att ni har tappat flera spelare under säsongen?

– Nej, det tycker jag inte. Alla case har sin förklaring och vad vi kommunicerar ut behöver inte alltid betyda att det är sant. 

Ställer sig frågande till arbetsmiljön 

I dag publicerade Mikael Mjörnberg en krönika och ställer sig frågande till arbetsmiljön i klubben då många spelare har brutit sina kontrakt med VH de senaste säsongerna. 

– Jag vet precis vad han menar och jag tänker inte kommentera det vidare. Det stannar mellan mig och Mikael (Mjörnberg). Jag kritiserar inte honom. Han beskriver det utifrån sin synvinkel och jag har min sanning kring det så jag lägger ingen värdering i det. Jag tänker inte kommentera något mer kring det. 

Hur vill du beskriva arbetsmiljön i VH?

– Jag ser inget konstigt med det, eller att det ska vara annorlunda mot någon annan förening. Alla case har sin förklaring och historia. Jag har ingen anledning att hänga ut spelare till höger och vänster om vad som har sagts mellan oss. Det är en överenskommelse mellan fyra ögon och det finns ingen anledning att kommentera det i media. Spelare som har lämnat får yttra sig om de vill, det lägger jag ingen värdering i. Så länge jag vet vad sanningen är och att jag har ett rent samvete kring det så finns det ingen anledning att kommentera det ytterligare. Det är en vecka sedan han (Östling) lämnade och vi har fullt upp med annat. 

"Jobbar för fullt"

Vimmerby gick på is på måndagen efter att verksamheten har varit pausad till följd av ett coronautbrott. 

– Det går så sakteliga framåt. Vi kan inte gå från noll till 100 efter två veckors uppehåll, då kommer vi få skador. Det gäller att ta det försiktigt så de får igång flåset och cirkulationen i kropparna. 

Hur går arbetet med att hitta nya spelare? 

– Vi jobbar för fullt. Det ska in minst en forward och en back, det är vad vi letar efter. 

Hur ser det ut på marknaden?

– Det är tunt så vi får se vad som händer. Vi lyfter på alla stenar som vi kan lyfta på. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: