Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: VH VÄRVAR AHL-MERITERAD KANADENSARE TILL ALLETTAN

Vimmerby Hockey förstärker truppen med den AHL-meriterade forwarden Josh Brittain. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VH VÄRVAR AHL-MERITERAD KANADENSARE TILL ALLETTAN

Vimmerby Hockey säkrade en plats i allettan tidigare i kväll. Nu har VH gjort klart med en spännande värvning. Den 31-årige kanadensiske forwarden Josh Brittain, med över 100 AHL-matcher på kontot, är klar. 

Annons:

Strax efter klockan 21 på söndagskvällen skrev den 31-årige kanadensiske forwarden Josh Brittain på ett kontrakt med Vimmerby Hockey. 

Britain är en mycket erfaren forward som spelat över 100 AHL-matcher i Nordamerika för bland annat Syracuse Crunch och Chicago Wolves. Brittain har även spelat över 300 matcher i ECHL och producerat närmare 200 poäng på dessa matcher. 

"En spelartyp som vi saknat"

Brittain mäter 196 centimeter och har även spelat två säsonger i Europa, där han blev slovakisk mästare med Banska Bystrica (2018) och året efter spelade han i tyska DEL2 för Deggendorfer. Nu blir det spel i Vimmerby Hockey under resten av denna säsong. 

Hans senaste klubbadress är ECHL-klubben Allen Americans. 

"Det är en stor och stark forward som spelar fysiskt och jobbar hårt. Men som även är en stark skridskoåkare och kan producera poäng med sitt fina skott och kan ta raka vägen mot mål. Det är en spelartyp som vi saknat lite under hösten", säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Beräknas anlända på torsdag

Josh Brittain beräknas anlända till Vimmerby på torsdag och lär göra debut i någon av de inledande matcherna i Allettan. 

VH vill också få in ytterligare en back inför Allettan men inget är klart, enligt Persson.

Samtidigt står det klart att forwarden Albin Bardh återvänder till Köping. Bardh var inlånad grundserien ut för att förstärka forwardsidan på grund av skador. 

"Albin har gjort det bra och vi är tacksamma mot honom och Köping att vi kunde låna in honom när vi haft skador och sjukdomar", säger Morgan Persson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: