Annons:

Sök

Annons:

VH redo för Allettanpremiär – Horsky om dialogen med Backman:

Phil Horskys Vimmerby Hockey är redo för morgondagens premiär i Allettan. Skövde IK står för motståndet. Foto: Ossian Mathiasson

VH redo för Allettanpremiär – Horsky om dialogen med Backman: "Sa som det var"

Vimmerby Hockey går in i en ny fas av årets säsong. I morgon eftermiddag inleds Allettan med hemmamatch mot Skövde IK. 
– Första matchen är alltid en vägvisare om var man står någonstans, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby varvade bra insatser med mindre bra sådana under hösten och löste ändå en plats i Allettan efter seger med 6–2 i avgörande grundseriematchen mot Halmstad Hammers. 

Under den senaste veckan har det hänt en hel del i truppen. AHL-meriterade Josh Brittain och Christian Lindberg, med ett förflutet i SHL och Hockeyallsvenskan med IK Oskarshamn, har förstärkt truppen medan Eric Backman har tackat för sig.

"Med honom har vi fått lite mer"

I morgon inleds Allettan Södra och Vimmerby tar emot Skövde IK på hemmais. 

– Jag tycker att det ser jättebra ut. Vi har en bra känsla efter den senaste vinsten. Det var en stor seger för lagkänslan och teambildning-processen, säger Phil Horsky.

Den nye backen Christian Lindberg har lämnat Hudiksvall, anlänt till Vimmerby, gjort några träningspass med klubben och debuterar direkt. 

– Med Christian har vi fått lite mer, han kommer hjälpa oss. Han har förstärkt vår backsida som jag tycker ser bättre ut med honom i laget. Han är stabil, stor, bra skridskoåkare och har ett bra förstapass. Han är även duktig i det offensiva spelet. 

"Vill inte ha en kille som är missnöjd"

Eric Backman har som tidigare nämnts lämnat Vimmerby efter att ha fått beskedet att han inte kan räkna med så mycket istid i Allettan. Nu ger Phil Horsky sin syn på dialogen med den meriterade backen som till slut tackade för sig. 

– Det är som det är. Vi hade ett rakt, tydligt samtal och jag är tacksam för det han har gjort här. Han hade svårt att få mer speltid på grund av olika saker. Vi coachade ganska hårt mot slutet av grundserien och spelade många gånger med fem backar. Han spelade inte så mycket efter vårt coronauppehåll så han hade svårt att komma in i lineupen. Jag tog också bort honom från powerplay så jag förstår att han är missnöjd med istiden. Jag var också tydlig och sa att han inte kommer spela så mycket mer nu när vi har tagit in Christian Lindberg. Det var ett tydligt och rakt samtal.  

Han menar att han kände sig uppmanad att lämna VH, vad är din kommentar till det?

– Du vill inte ha en kille som är missnöjd. Han tog den första kontakten och ville prata med mig. Jag sa som det som var, att jag inte kan lova honom någonting. Då sa han att han är 27 år och ska inte sitta på bänken. Det vill inte vi heller så det var bara att ta ett beslut för honom. Jag var ganska ärlig och tydlig och vill inte sminka över saker. Med värvningen av Christian så är det en ganska signal om att han inte kommer spela så mycket. 

Var tanken att han skulle fungera som sjundeback i Allettan?

– Han hade inte gått in på sex backar så det stämmer. 

Varnar för Skövdes offensiv

Phil Horsky har som vanlig ordning scoutat kommande motståndarlag och varnar för Skövdes offensiva spel. Skövde slutade trea i Hockeyettan västra bakom Dalen och Mariestad. 

– Jag har ganska bra koll på Skövde. Jag har ringt runt till mina kontakter i den västra serien. Det är ett skickligt lag och deras styrka ligger i offensiven med spelare som Thegel (Henrik) och Henriksson (Alexander). De har ett av ligans bästa powerplay med 33 procent. Thegel har till exempel gjort nio PP-mål. Jag tycker att de har bra kvalité men när vi fokuserar på det vi ska göra så har vi stora chanser.

Här är VH:s målsättning

VH har diskuterat målsättning och satt upp flera delmål under den gångna veckan. 

– Grabbarna tror på sig själva och jag tror på laget. Jag kommer inte gå igenom detaljerna i målsättningen men vi gick igenom siffror och områden som vi vill förbättra under Allettan. Vi satte också upp en tydlig målsättning för hur vi vill spela och vad vi vill uppnå. Det var ett bra snack och det kom tydligt fram om hur vi måste uppträda för att vinna matcher. Mer kan jag inte säga.  

Jag gissar att ni vill spela vidare efter Allettans slut?

– Ja, det är klart. Vi vill nå topp sex, det kan jag säga. Sedan finns det ingen specifik placering som vi vill uppnå. 

Nyförvärvet Christian Lindberg bildar backpar med Pelle Ström mot Skövde. Olle Söderlund, lånet från IK Oskarshamns J20-lag, kliver in på Albin Bardhs position i kedjan med Jakob Karlsson och Todd Winder. Tomas Rydén kommer vakta kassen i premiären.

Josh Brittain kommer till Vimmerby på måndag och kan förmodligen spela mot Huddinge på onsdag. Oscar Gustafsson kommer inte till spel. 

– Vi avvaktar denna match också. Det är på gränsen att Oscar kan spela men vi vill inte riskera någonting. 

Dröjer innan Popovic kan spela 

Det kommer dröja innan Max Popovic är tillbaka i spel då han fortfarande känner av sviterna av covid-19.

– Det tar längre tid än vad vi trodde. Han har ingen styrka och har tappat flera kilo sedan han fick covid-19. Han är på is under de första övningarna men tvingas kliva av efter en kort stund. Vi sätter ingen press på honom, han får komma och gå som han vill. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: