Tidigare VH-forwarden involverad i mycket i återkomsten:

Alexander Henriksson, med ett förflutet i Vimmerby Hockey, hade flera heta duster med VH-backen Linus Ljung i dagens match. Foto: Ossian Mathiasson

Tidigare VH-forwarden involverad i mycket i återkomsten: "Vill spela med känslor"

Allt handlade om Vimmerby i första perioden. Skövde IK kämpade sig tillbaka in i matchen och var förtjänta av att ta poäng i Allettan-premiären.
– Tungt med förlust. Det är bara att dra lärdom och komma upp i nästa match, säger tidigare VH-spelaren Alexander Henriksson efter 1–2-förlusten.

Vimmerby Hockey plockade in offensivt skicklige Alexander Henriksson för att hjälpa laget till kvalserien säsongen 2018/19. Det blev tio poänglösa matcher innan han kritade på för en ny säsong i moderklubben Skövde IK.

I dagens Allettanpremiär var han tillbaka i Vimmerby ishall för första gången. Hans Skövde kammade noll och nådde inte ifatt efter två starka avslutningsperioder.

Vimmerby sköljde över Skövde gång på gång och hade allt i spel- och chansväg i första perioden. VH hade en rättvis 2–0-ledning efter 20 minuters spel.

– Jag tycker att de kom ut bättre än oss, vi satt väl kvar i bussen och hade inte samma matchtempo som Vimmerby hade. De tog tag i taktpinnen och tog vara på sina chanser, säger Alexander Henriksson.

"Frustration där och då"

Skövde tog sig in i matchen i andra perioden och hade gott om chanser till att närma sig målmässigt.

Halvvägs in i andra perioden låg en puck fri på mållinjen en lång stund innan domarna blåste av för att de trodde att Tomas Rydén hade blockerat pucken.

– Jag såg att pucken låg fri och skulle egentligen bara raka in pucken. Det är klart att det är segt när man ser att pucken ligger fri. Det var lite frustration där och då, men det var bara att gå vidare och försöka göra nästa mål.

Skövde reducerade till 2–1 i början av tredje perioden och jakten på en kvittering blev resultatlös trots flera bra chanser, framför allt i spel fem mot fyra.

– Det är klart att det är segt just nu men jag tycker att vi spelade bättre ju längre matchen led. Det är bara att ta med det in i nästa match.

"Bra saker att säga om Vimmerby"

Skövde har bottentippats av spelbolag och journalister inför Allettan. Henriksson tror att laget kan nå en topplacering.

– Vi vill vara med och kriga om de högre platserna. VI vet vad vi är kapabla till och hade en riktigt bra första halva av grundserien där vi slog alla lag förutom Dalen. Vi vet att vi kan spela bra och hota de bästa lagen.

Hur var det att vara tillbaka i Vimmerby?

– Det var kul. Första gången jag spelar här sedan jag spelade i den andra tröjan (Vimmerbys tröja). Vimmerby är ett bra hockeylag och jag har bara bra saker att säga om Vimmerby efter min korta tid här. Det var en bra premiär, lite segt att vi förlorade.

Flera heta duster med Ljung

Alexander Henriksson lämnade matchen poänglös men var på alla sätt och vis involverad och hade bland annat flera tuffa dueller med VH-backen Linus Ljung.

– Det är en tuff och duktig back. Jag kom in sent i en tackling, en solklar utvisning. Det var en solklar utvisning åt andra hållet också.

Hur kändes det för egen del i dag?

– Hela laget, inklusive mig själv, kom ut ganska dåligt i första perioden. Man växer väl in i det ju längre matchen går och det är klart att jag vill spela med känslor i alla matcher.