Annons:

Sök

Annons:

Sista deltävlingen i SM – Westerling siktar på medalj

På lördag kärs den sista deltävlingen i Bilcross SM. Adelinn Westerling, Vimmerby, ligger trea och siktar på minst brons. Foto: Privat

Sista deltävlingen i SM – Westerling siktar på medalj

Imorgon ska det avgöras vilka som vinner de olika klasserna i Bilcross SM. Finaltävlingen körs på Tabergsbanan utanför Jönköping och där Adelinn Westerling från Vimmerby ligger på bronsplats i damklassen.
– Jag kör för att minst behålla den placeringen och ta hem bronset, säger Adelinn.

Annons:

När den tredje deltävlingen kördes i Jönköping den 5 juni blev hon bortdömd i A-finalen.

Adelinn vann A-finalen men fick svartflagg efter målgången då en domare tyckte hon hade kört för fort på gulflagg.

– Jag får väl hålla igen om det blir gulflagg i A-finalen även denna gång, säger Adelinn och skrattar.

Funderade på att byta bil

Hon fortsätter att köra sin Mazda – men hon var faktiskt på håret att välja ett annat framhjulsdrivet bilmärke till Jönköping.

– Jag var sugen att prova något annat men jag bestämde mig igår för att fortsätta med Mazdan. Det får vänta till nästa säsong med ett eventuellt bilbyte. Detta är ju första säsongen för mig i Bilcross-SM och jag har chans till medaljplats. Jag valde det säkra före det osäkra, säger Adelinn Westerling.

I huvudtävlingen ligger Timmo Helgesson, Totebo, och Johan Svensson, Hummelstad, på nionde respektive tionde plats, som båda tänker behålla, till och med försöka förbättra.

Senaste tävlingen blev dramatisk i toppstriden. Efter första dagen var kampen om guldet mellan Tobias Svärd, Skebobruk och Daniel Samuelsson från Gräsmark utanför Sunne stenhård. Det skiljde bara några poäng till Tobias fördel.

På andra dagen skar motorn för Samuelsson i första kvalomgången. Han fick kasta in handduken.

Men… Bilcross-SM körs över sex deltävlingar och där den sämsta får räknas bort i slutsammanställningen.

Tobias Svärd redan mästare

Det gör att Tobias Svärd vann guldet redan i Strängnäs och att Daniel Samuelsson slutar tvåa - om han fullföljer kvalomgångarna och final i Jönköping.

Fajten om tredjeplatsen är hård. Fjolårsvinnaren Uffe Eriksson, Oskarshamn, slåss mot Markus Svärd, Hammar och Robin Sandström, Västerås.

Uffe Eriksson har åkt Opel Astra hittills den här säsongen men plockar fram den gamla hederliga Saab 900 till Jönköping på lördag.

Johan Svensson, Hummelstad, blev av med sin Saab i Strängnäs på anbud men har fått låna en Saab av just Uffe Eriksson till lördag.

– Jag känner mig väl inte så där jättetaggad då jag inte kan nå pallen. Men självklart ska jag försöka kliva någon placering. Målet är att gå förbi Timmo som ligger några poäng före mig. Bilen jag har lånat av Uffe är en vanlig folkracebil, men de räcker till på banan i Jönköping, säger Johan Svensson.

Regn, regn och åter regn

Vädertjänsten varna för regn hela lördagen över Tabergsbanan.

– Jag gillar inte Tabergsbanan, det är för mycket folkracebana över den. För mycket grus. Några riktiga regndäck har jag inte lyckats få tag på utan det blir att åka på det ”gamla vanliga”, ha fungerande torkare och mycket spolarvätska, säger Johan Svensson.

Timmo Helgesson, Totebo, körde både Opel och Saab i Strängnäs tvådagars. Frågan är vad han kommer med till Jönköping?

Övriga deltagare från regionen är Richard Klingstedt, Vimmerby och Johan Klingstedt, Silverdalen,

Noterbart är att Camilla Wernersson, Linköping, gör comeback och årsdebut. En mycket duktig tjej på att köra. Hon vann dåvarande versionen av Bilcross-SM 2018. Hon slutade fyra i huvudklassen 2019 och tia 2020.

Conny Blomander 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: