Annons:

Sök

Annons:

Adelinn från Vimmerby vann deltävling trots bilstrul:

Adelinn Westerling från Vimmerby vann en av två deltävlingar vid bilcross-SM i Tomelilla i helgen. Foto: Privat

Adelinn från Vimmerby vann deltävling trots bilstrul: "Grymt skön känsla"

Trots bilstrul höll Adelinn Westerling modet uppe och vann en av två deltävlingar på bilcross-SM i Tomelilla. Hon ligger femma i sammandraget efter fyra deltävlingar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I början av maj kördes de två första deltävlingarna i bilcross-SM på Tabergsbanan i Jönköping. Vimmerbytjejen Adelinn Westerling tävlar i damligan och slutade trea i totalen förra året.

Hon kom trea i första deltävlingens b-final och erhöll 215 poäng. Det gick inte lika bra i andra deltävlingen då hennes kvaltider inte räckte för att gå till varken a- eller b-final.

Seger i en deltävling

Deltävling tre och fyra avgjordes i skånska Tomelilla under Kristi himmelsfärdshelgen och Adelinns helg präglades i mångt och mycket av bilstrul.

– Jag kom bara i mål i två av tre kvalheat båda dagarna. Det blev final båda dagarna då de två bästa tiderna räknas, säger Adelinn Westerling.

Deltävling tre slutade med en bruten b-final då bilen strulade ännu en gång. Helgen avslutades med seger i den fjärde deltävlingens a-final och 250 poäng in på kontot.

– Lördagens final blev toppen med en seger. Finalen körs inte på tid så därav blir det ofta lite mer fighter under heatet. Jag lyckades undvika de flesta smällarna, tog alternativspåret första varvet och låg trea inför näst sista varvet. Ledaren tog då alternativspåret, det blev trångt och jag lyckades ta mig förbi. Med ledningen på sista varvet var min förhoppning att bilen nu ska hålla och inte strula som den har gjort tidigare tidskval och finalkörning. Det blev seger och är en grymt skön känsla av att vinna finalen, säger Adelinn Westerling.

Åkt med reservbilen så här långt

Hon ligger femma i sammandraget med 855 poäng efter fyra deltävlingar. Upp till ledaren Camilla Wernersson är det 130 poäng med tre återstående tävlingar. Nästa anhalt är Strängnäs med två deltävlingar i mitten av augusti.

– Årets SM-säsong började mindre bra då motorn rasade på bilen som jag skulle inleda årets tävlingar med. Det hände vid testkörning helgen före första deltävlingen. Tur i oturen var att den gick sönder på en träning och inte på tävling. Det gjorde att jag fick ta reservbilen och åka med den under de fyra första deltävlingarna, säger Adelinn Westerling.

Förhoppningen är att få till en bättre bil till kommande deltävlingar.

– Det gör förhoppningsvis att man kan hoppas på att kunna fortsätta ligga kvar på femteplatsen i sammandraget. Helst av allt vill jag kunna avancera i sammanställningen och nå minst lika bra resultat som förra året pallplats, men det är tufft och mycket behöver stämma i Strängnäs. Med lite mer tur kan det gå, säger Adelinn Westerling.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: