Annons:

Sök

Annons:

Hemmaföraren Nikki en av sju kvinnor i kåsan:

Hemmaföraren Nikki Stigsson är en av sju kvinnor som kör kåsan i helgen. Foto: Privat

Hemmaföraren Nikki en av sju kvinnor i kåsan: "Kanske får mersmak"

Hon har varit nervös i flera veckor. Nu närmar sig hemmaföraren Nikki Stigsson kåsadebut som en av sju kvinnor.
– Det ska bli väldigt roligt, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby MS-föraren Nikki Stigsson har aldrig tidigare kört enduroklassikerna Novemberkåsan. När det stod klart att Vimmerby skulle få arrangera 2023 års tävling började tankarna på att göra debut för henne. 

– Att det var just Vimmerby var avgörande. Jag har känt mig sugen på att testa och kanske får jag mersmak därefter. Jag minns att jag och pappa pratade om det på vägen hem från en annan tävling och vi kom fram till att det bara var att köra för mig nu när det väl är på hemmaplan.

Hon är en av ganska få kvinnor som finns med i startlistan. Totalt är det sju inklusive henne själv. 

– Den stora skillnaden är att de andra sex tävlar i den vanliga damklassen medan jag kör dambredd. Jag kör ett varv mindre än vad de andra gör. Jag valde att göra så eftersom det är första gången jag testar. Man vill helst känna att man har chans att gå i mål, säger Nikki Stigsson. 

Vad är speciellt med Novemberkåsan?

– Jag har varit med och hjälpt framför allt Martin Tildemyr tidigare och i depån är det speciellt att man har ett team, där alla vill att föraren ska gå i mål. Det är det jag tycker är roligt och nu blir det likadant, även om jag kör själv. När man väl kör gissar jag att det speciella är att komma ut på natten och se allt folk och få den kicken.

"Äter fler måltider"

Hon förbereder sig nu på bästa tänkbara sätt.

– Jag har kört så mycket mörkerkörning som möjligt och flera träningspass i veckan, men den här veckan vilar jag. Nu försöker jag äta fler måltider än vanligt och annars kommer jag bara fixa med allt kring depån de sista dygnen nu. Jag har fem till sju som hjälper mig under tävlingen. 

Är det nervöst?

– Jag har varit nervös i flera veckor. Ju närmare det kommer desto mer börjar man fatta och då blir man nervös. Men mest nervös är jag över att det aldrig slutar regna. 

Hur kommer det bli tror du?

– Det blir nog kallt, blött och roligt. Mycket handlar bara om pannben och det ska bli väldigt roligt. Jag tror att jag har rätt bra koll på allting.  

Mötts av positiva reaktioner

Med tanke på att det är rätt få kvinnor som tänker köra kåsan har hemmaföraren idel mötts av positiva reaktioner.

– Många har sagt att jag borde kört i den andra damklassen och att de tror jag säkert tar mig igenom det, men jag är nöjd med min målsättning. Klarar jag det nu så vet jag ju det till nästa gång. Allt är ju beroende av väder och så, men min tanke är att jag ska försöka ha VMS-tröjan på sig. Jag vill försöka ha klubbtröjan ute i spåret, men blir det skitkallt så går det förstås inte.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: