Annons:

Sök

Annons:

Direkt efter finalförlusten – Teurnberg kryptisk om framtiden

"Jag är väldigt förtegen om min framtid och låter det vara osagt", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg direkt efter finalnederlaget. Foto: Ossian Mathiasson

Direkt efter finalförlusten – Teurnberg kryptisk om framtiden

Dackarna förlorade SM-finalen mot Lejonen. Lagledaren Mikael Teurnberg är efter finalförlusten kryptisk gällande sin framtid i Dackarna. 
– Vi får se vad som händer de närmaste dagarna, säger han efter finalnederlaget.

Annons:

Dackarna hade ett tufft utgångsläge inför tisdagens uppskjutna SM-finalretur mot Lejonen. Fyra heat in i returmötet var Dackarna ikapp och blandade sig in i finalkampen på allvar. 

Lejonen svarade upp med en överraskande femetta i heat fem. Dominik Kubera tog hand om heatsegern och Sammy van Dyck lyckades med bedriften att hålla både Dan Bewley och Ryan Douglas bakom sig i fyra varv. 

– Det är ett sånt heat som vi blir tagna på sängen. Där ska det vara 3–3 som sämst, säger Mikael Teurnberg.
Lejonen fortsatte att rada upp femettor och ledde med totalt 14 (!) poäng efter nio heat. Då förstod de flesta åt vilket håll det barkade och Lejonen säkrade sitt första SM-guld på 15 år i heat 13. 

Dackarna räckte helt enkelt inte till mot ett formstarkt Lejonen som vann grundserien i klar stil och har imponerat i slutspel.

– Det är ett väldigt bra lag vi möter och de nöter ner oss i dag. Vi försöker, men det måste det funka om vi ska lyckas rubba dem. De har gått fram som en ångvält hela säsongen och körde ut Indianerna i två raka matcher och vann hemma mot oss i första finalmöten, säger Mikael Teurnberg och fortsätter:

– På något vis kände jag att vi kunde fixa det när vi var nere på noll efter fyra heat. Sedan drog vi på oss några onödiga femettor och det var några förare som hade en tuff kväll. Bewley och Lahti fick det inte att funka och då går det inte. 

"Ska man vinna måste allting funka"

Teurnberg väljer att berömma Lejonen som har gjort en formidabel säsong. 

– Det är tufft i en SM-final och ska man vinna måste allting funka. Det gjorde det inte i dag. Lejonen åker fort som sjutton här och är ganska formtoppade med Cierniak och Kubera. Det är två förare som åker jättebra i polska ligan. 

Hur vill du summera er säsong?

– Nu är jag givetvis besviken, men när jag får smälta allting kommer jag vara nöjda med ett silver med tanke på hur det såg ut i somras när vi var på väg att missa slutspel. Vi tog oss till en ny final, men vi räckte inte hela vägen. Visst är jag besviken, men jag fick kanske inte ut allt av laget. Jag känner inte att jag kan göra så mycket mer. Ska man spöa Lejonen, som de har åkt i år, måste man prestera på väldigt hög nivå och vi hade några förare som inte kom upp i nivå. 

Mikael Teurnberg har tagit två guld och ett silver med Dackarna på fyra säsonger. 

– Det är ett ganska bra facit. 

"Förtegen om min framtid"

På frågan om hans framtid i klubben kommer Teurnberg med ett kryptiskt svar. 

– Jag är väldigt förtegen om min framtid och låter det vara osagt. Vi får se vad som händer de närmaste dagarna. 

Är du intresserad av en fortsättning?

– Jag passar på det. Jag kommer återkomma inom en snar framtid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: