Annons:

Sök

Annons:

Anton trotsade skadade skuldran - körde hem JSM-medalj i kväll

Västervik Speedways Anton Karlsson trotsade sin skadade axel och körde hem ett JSM-brons vid tävlingarna i Vetlanda på lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Anton trotsade skadade skuldran - körde hem JSM-medalj i kväll

JSM-brons och en skadad skuldra som inte smärtade allt för mycket.
– Näst intill maximal utdelning i dag, säger Västervik Speedways Anton Karlsson efter lördagens tävling i Vetlanda.

Annons:

Dubbla krascher i SM-semifinalen mot Dackarna tidigare i veckan tvingade Västerviks-junioren Anton Karlsson att bryta matchen. Det gick helt enkelt inte att köra med den skadade skuldran.
Det var därför inte med några större förhoppningar som fjolårets JSM-tvåa kom till start i årets JSM-final, som kördes i Vetlanda på lördagen.

Sköna besked

Men Anton fick sköna besked gällande sin axel. Och även i år fick han med sig en medalj hem, ett brons.
– Ja, det var näst intill maximal utdelning i dag. Jag körde mest för att känna att skulderbladet hängde med och att jag kunde ta i så mycket som jag behövde, berättar Anton.
– Det kändes helt okej och under heaten tänkte jag inte på det. Mest såg jag det här som en genomkörare, men när jag kände att jag kunde satsa så är det klart att jag gjorde det.

Bara småländska medaljer

I grundomgången körde Anton ihop elva poäng. Med det var han trea och klar för finalen. Där fick han sedan se sig beslagen av de två bästa i grundomgången, segraren och hemmaföraren Alexander Woentin samt Mariannelundssonen Filip Hjelmland, som kom tvåa.
Anton Karlsson hade en hård fajt med Jonathan Ejnermark om tredjeplatsen, när dennes kedja gick av i slutet av finalheatet.

Rehab och semi mot Dackarna

– Woentin är så väl värd det här. Han har varit skadad under säsongen, men är grymt snabb när han får till det. Själv är jag väldigt nöjd med dagen.
För Anton Karlsson väntar nu fortsatt rehab innan det är dags för semifinalreturmot Dackarna på tisdag. Om kroppen känns okej och lagledare Morgan Andersson tar ut honom.

Blandad lokal kompott

För övriga förare med lokal anknytning slutade JSM-finalen med lite varierat resultat. William Björling, tidigare i Dackarna men nu i Lejonen, tog sig till semifinal där han kom trea. Dackeföraren Avon van Dyck slutade tolva i det 18 man stora startfältet, och Västerviks Philip Olofsson kom på 15:e plats.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: