Annons:

Sök

Annons:

KRÖNIKA: Mycket i VH:s spel oroar mig – det här talar för och emot laget

Vimmerby spelar en helt avgörande match hemma mot Enköping under lördagen. Foto: Linus Johansson

KRÖNIKA: Mycket i VH:s spel oroar mig – det här talar för och emot laget

Vimmerby Hockey vann grundserien och slutade fyra i Allettan. Det spelet har varit som bortblåst i playoffmötet mot Enköping.
Efter den överraskande förlusten i går kväll väntar en mental prövning i eftermiddag. Seger innebär att säsongen lever vidare. Förlust? Då får det här laget leva med att få en fiaskostämpel på sig.

Annons:

Österrikiske tränaren Phil Horsky har inte satt många fötter fel sedan han kom till Vimmerby Hockey. Han gjorde det inte efter förlustmatchen i går kväll heller.

I en intervju direkt efter matchen höll han sig lugn och saklig, berömde Enköping, sa att han tyckte att hans lag gjorde en okej insats. Horsky sa till och med att han såg många positiva saker, men att han, övriga ledare och spelare så klart inte var nöjda.

På en direkt fråga vad han var nöjd med blev svaret att han tyckte om att laget gjorde en bra start.

Gjorde helt rätt

Om en bra start räcker för att Phil Horsky, innerst inne, ska vara nöjd? Givetvis inte.

Jag har svårt att tro något annat än att VH-tränaren var både besviken och frustrerad. Hans svar efter matchen kan säkert ha retat upp en och annan supporter, men Horsky gjorde förstås helt rätt. Att öppet kritisera lagets insats mindre än ett dygn före en helt avgörande match hade varit dumt, rentav korkat.

Spelarna själva är förstås högst medvetna om att det de presterade inte håller och nu har de en match på sig att rädda säsongen.

Mycket som oroar

Vimmerby avslutade Allettan med två raka förluster och det verkar ha satt sina spår. Laget kom undan med blotta förskräckelsen från den första playoffmatchen mot Enköping även om siffrorna, 7-3, säger något annat.

Jag var övertygad om att VH skulle höja sig ett par snäpp till hemmamatchen, men sett över 60 minuter blev det inte så. Laget får helt enkelt skylla sig självt över att de nu har satt sig i en mycket besvärlig sits med en tredje och helt avgörande match. Och jag måste säga att det är mycket i lagets spel som oroar mig just nu.

Påkopplat hela tiden

Enköping är – faktiskt – ett högst begränsat hockeylag på den här nivån. Laget hade högst troligt inte ens varit i närheten av att ta sig till Allettan från den södra grundserien. Ändå hotar de nu Vimmerby, som i grunden är ett klart, för att inte säga enormt, mycket bättre hockeylag. Samtidigt måste jag säga att jag är imponerad av Enköpings sätt att ta sig an Vimmerby. Det händer egentligen inte särskilt mycket, men laget är påkopplat hela tiden och är starkt framför egen kasse.

Det mesta talar för VH

Vad talar då för att Vimmerby ska reda ut den här stormen i dag? För att vara ärlig: det allra mesta. Först och främst för att VH i grunden är ett mycket bättre hockeylag än Enköping. Bredden är bättre, spetsen är bättre, den individuella skickligheten är större.

Jag tror inte att Enköping har mer att komma med än vad de redan har visat, det har däremot Vimmerby. Om de sedan har förmågan att plocka fram det är en annan sak.

Det som talar emot är i sådana fall det faktum att VH, som man brukar säga, har allt att förlora medan Enköping har allt att vinna (ingen tror på dem).

Måste sluta bjuda på mål

Det som Vimmerby måste göra i den avgörande matchen är tre saker: 1) Ta tag i taktpinnen direkt. 2) Göra mål på sina chanser. 3) Sluta bjuda på enkla mål. Enkelt, va?

Det tredje känns extra viktigt. Enköping snittade 1,5 gjorda mål per match i Allettan. Mot Vimmerby, som har varit ramstarkt defensivt i stort sett hela säsongen, har Enköping snittat tre mål framåt.

60 minuter är 60 minuter och vad som helst kan hända. Men det är bara VH-spelarna som kan avgöra om det här fortfarande ska kunna bli en säsong att minnas eller om den ska stämplas med bokstäverna f-i-a-s-k-o.

Vad jag tror? Att Vimmerby möter Troja/Ljungby i playoff 2 nästa vecka.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: