Annons:

Sök

Annons:

Kommunalrådet om att kriminella organisationer slogs i centrala Hultsfred:

Kommunalrådet Lars Rosander (C) ger sin syn på att kriminella individer drabbade samman och slogs i centrala Hultsfred på lördagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunalrådet om att kriminella organisationer slogs i centrala Hultsfred: "Olustigt"

Ett stort bråk mellan misstänkt kriminella individer drabbade samman på Oskarsgatan i Hultsfred på lördagskvällen. Nu ger kommunalrådet Lars Rosander (C) sin syn på helgens storbråk. 
– Jag vet inte så mycket mer än det som har stått hos er. Att man samlas här från olika håll för att ge igen på någon känns olustigt, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

Annons:

Ett stort slagsmål utbröt i de centrala delarna av Hultsfred vid 21-tiden på lördagskvällen då ett 40-tal personer kom till Hultsfred för att slåss mot några personer från Hultsfred. Enligt uppgifter till vår tidning ska det rört sig om två gäng som var på plats för att visa sin närvaro med anledning av att en medlem tidigare blivit misshandlad av personer från Hultsfred. 

Det var uppemot 60 personer som deltog i bråket och en anmälan om grov misshandel har upprättats då polisen såg vad som hände. Ett tiotal polispatruller fanns senare under kvällen på plats vid rondellen i Målilla för att kontrollera personerna som färdades i de förbipasserande bilarna. 

 

Kommunalrådet Lars Rosander (C) ger nu sin syn på att kriminella organisationer varit närvarande i Hultsfred.

– Det är naturligtvis inte bra med kriminella organisationer. Vi får förlita oss på att polisen gör insatser som de gör med riktade insatser. Det är väldigt beroende på att vi får ha den här styrkan som vi har i Hultsfred och att vi kan ha en lokalt förankrad polis som känner till våra kommundelar och vår befolkning, säger Rosander. 

Han hyllar polisen för deras insats under helgen. 

– Jag är glad att polisen kan dra ihop så mycket polisiära resurser som man har gjort vid det här tillfället och visa upp att det inte är något som samhället tillåter. Alla dessa skjutningar som äger rum i närområdet, närmast i Kalmar och Linköping, är inget som får sprida sig till fler orter. Det är en olustig känsla. Jag tycker att polisen har mött upp på ett förtjänstfullt sätt. Den upplevda otryggheten ökar utifrån sådana händelser och då är det ändå tryggt att se att det finns resurser inom polisen som kan gripa in, säger Rosander. 

Hur ser du på att det kan finnas kopplingar till MC-miljö i Hultsfreds kommun?

– Om det nu stämmer så är det helt nytt för mig. Vi har inte haft sådana konflikter här om man jämför med hur det ser ut på andra håll. Om det är tillfälligt eller om det är annat som smyger på vågar jag inte säga, säger Rosander. 

"Försvårar när ingen vill berätta

Polisen har under helgen deklarerat att ingen av de inblandade ska ha velat medverka i polisens utredning. 

– Det försvårar naturligtvis för polisen när ingen vill berätta vad som har hänt. Det ser man från olika håll i Sverige, att när det är gäng som handgriper varandra så vågar man inte vittna. Det skapar problem för rättsväsendet och är ett stort problem som vi har i vårt samhälle. 

Vad kan Hultsfreds kommun vidta för åtgärder?

– Fortsätta med det förebyggande arbetet som vi har hållit på med i flera år, att jobba med ungdomar så man inte kommer in i kriminella miljöer. Det är en uppgift som vi har och som vi jobbar mycket med, allt för att minska rekryteringen till gäng och liknande. Vi har Linus (Ivarsson, trygghetsstrateg) och Bowein (Ulf, säkerhetssamordnare) och det brottsförebyggande rådet för att få en samlad bild om läget där vi snabbt kan sätta in extrainsatser vid ett speciellt tillfälle. 

Narkotikabrotten är många i Hultsfreds kommun och Rosander ser det som ett stort problem. 

– Det är dessvärre mycket narkotika i omlopp i vår kommun, vilket är en tråkig utveckling. Gör polisen insatser kan det hända att någon blir utan pengar och ska hämnas för att man inte har fått betalt. Det kan sätta igång händelser och polisen måste självklart göra allt för att stävja narkotikabrotten. Det leder till annan brottslighet och narkotikan har skuld till otroligt mycket av annan brottslighet. Jag tycker att polisen gör mycket insatser för att gripa och har tagit många som brukar narkotika. Det kan vara så att det var mycket brott tidigare. De utökade polisresurserna upptäcker mycket mer, vilket gör att statistiken för narkotikabrotten ökar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: