Annons:

Sök

Annons:

Kommunalrådet efter stora varslet: ”Tydligt tecken på lågkonjunkturen”

Kommunalrådet Lars Rosander (C) tycker att det är tråkigt med det varsel som Plannja har lagt. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunalrådet efter stora varslet: ”Tydligt tecken på lågkonjunkturen”

Plåtföretaget Plannja varslar om uppsägning av 45 personer inom koncernen. Merparten som berörs finns på fabriken i Järnforsen.
– Det är hemskt tråkigt för de som drabbas, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Kommunalrådet Lars Rosander (C) hade inte nåtts av nyheten om Plannjas varsel när vår tidning kontaktade honom på onsdagskvällen. 45 anställda inom Plannja i Sverige riskerar att bli av med sina jobb. 

– Det känner jag inte till, men det har kommit lite sådana nyheter på sistone. Det var bland annat ett 70-tal personer som varslades på husfabrikerna i Vrigstad och Myresjö. Det är tråkigt, men det är inte helt oväntat att det kommer nu i och med lågkonjunkturen och byggbranschen som får minskad orderingång. Det har vi sett siffror på, att antalet påbörjade lägenheter har minskat betydligt under det senaste kvartalet. Det får naturligtvis effekt på materialtillverkarna så det är bara hoppas att det inte blir alltför långvarigt. Vi går in i en lågkonjunktur och ett väldigt osäkert läge, säger Lars Rosander. 

"Tydligt tecken på lågkonjukturen"

30 kollektivanställda och 15 tjänstemän drabbas av varslet som företaget la under onsdagen. Nu ska företaget gå in i förhandlingar med de fackliga organisationerna.

– Det är tråkigt, men det är inte helt oväntat att även företag i vår kommun drabbas. Det är verkligen ett tydligt tecken på lågkonjunkturen, säger Rosander. 

Vad tror du om framtiden?

– Det är ett osäkert läge och det kanske dessvärre inte är de sista varslen som kommer. Det är framför allt inom byggindustrin som läget märks först så det är bara att beklaga. Vi går in i en lågkonjunktur och får dessvärre räkna med det. 

Vad känner du rent känslomässigt för det varsel som Plannja har lagt?

– Det är väldigt tråkigt, framför allt för de som drabbas och förlorar arbetet. Vi har ändå en relativt god arbetsmarknad i det här läget så det är inte uteslutet att man kan få andra jobb men det är inte helt självklart i och med att det kommer drabba fler företag som får skära ner. Det är hemskt tråkigt för de som drabbas.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: