Annons:

Sök

Annons:

Andréa utsatt för näthat efter sin tv-medverkan:

Andréa Ask har fått utstå hatiska kommentarer efter sin medverkan i Hela Sverige bakar. Foto: TV4/Pressbild

Andréa utsatt för näthat efter sin tv-medverkan: "Blev ledsen och chockad"

Andréa Ask från Södra Vi har gjort sin debut i tv-programmet Hela Sverige bakar. Efter sin medverkan har hon fått utstå näthat på sociala medier och i kommentarsfält.
– Jag blev faktiskt både ledsen och lite chockad, säger hon.

Annons:

Premiäravsnittet av årets upplaga av tv-programmet Hela Sverige bakar sändes förra veckan. En av årets deltagare är Andréa Ask från Södra Vi. 

Hon har tidigare berättat om hur hon upplevde det första avsnittet, men efter att programmet sänts har hon fått utstå hat på nätet – och även utanför skärmarna.

– Jag har fått många kommentarer angående mitt utseende och på grund av att jag har så mycket tatueringar. Det som jag tycker är helt sjukt är att det har kommit fram folk till min mamma på stan och frågat vad hon är för mamma, berättar hon.

Andréa, som i många år varit intresserad av tatueringar, har ett 40-tal olika på sin kropp. En av dessa har hon gjort inför Hela Sverige bakar, vilket uppmärksammades i säsongens första avsnitt.

– TV4 publicerade på Facebook om min tatuering och när jag för första gången läste kommentarsfältet där blev jag faktiskt både ledsen och lite chockad. Jag var inte beredd på att det skulle komma så fort. Jag är liksom med i en baktävling, inte en skönhetstävling.

"Kan inte må så bra själva"

TV4 har raderat några av de värsta och grövsta kommentarerna, men det påverkade förstås Andréa först. Nu tänker hon dock inte låta näthatet suga någon energi ur henne.

– Jag skakade av mig det ganska snabbt. Jag tycker bara det är jävligt tråkigt att få kritik för sitt utseende. Jag ser ut som jag gör och det tänker jag fortsätta med. Jag kommer inte låta det här påverka mig, jag blir bara sugen på att göra ännu fler tatueringar. Det är väldigt vanligt och man ser nästan fler som har det än som inte har. Att man ska få så mycket skit på grund av lite bläck, det blir nästan komiskt till slut.

Vad har du att säga till dem som skrivit inlägg om dig?

– De kan nog inte må så bra själva ärligt talat. Det är nästan så att jag skulle vilja baka lite bullar till dem, så de kan få må bra igen. Jag tycker att det är sjukt att vi inte kommit längre än så här. Det finns så mycket annat man kan lägga energi på och jag tycker det är intressant att folk orkar lägga ned tid och energi på att skriva taskiga saker om folk.

"Fått mycket stöttning"

Andréa Ask är stolt över sina tatueringar och tänker inte låta det som har hänt gå ut över det.

– Jag tycker det är jäkligt ballt att jag fick min mormor att tatuera sig för första gången när hon hälsade på mig på Malta när jag bodde där. Hon gjorde ett hjärta på skuldran och nu är hon 75 år, säger hon.

Har du fått mycket stöttning?

– Ja, det har jag. Jag har fått mycket stöttning från både min familj och mina kära vänner samt av de andra deltagarna. Så det känns underbart.

Härnäst är det dags för semlor när avsnitt två av Hela Sverige bakar sänds.

– Det ska bli otroligt spännande. Jag är alltid spänd på att hur se produktionen har klippt ihop allting. De tar ju inte med allt som händer och sker. Jag fick mycket frågor om hur jag inte kunde smörja formen, då jag i programmet säger att jag smörjer den lite grann. Men under det tekniska baket fick vi inte mer smör än det som skulle vara i själva kakan, så därav smörjdes formen lite grann, berättar Andréa.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: