Annons:

Sök

Annons:

Konsert på torget binder ihop välbesökta evenemang i juletid

Patric Engqvist, Camilla Sand, Markus Alsér, Anna Pettersson och Bo Palmér ser fram emot vinterns konsert utanför rådhuset. Vimmerby Tillsammans-festivalen består av tre delar: Tomtenatta på torsdagen, Vimmerby Tillsammans-galan på fredagen och Tomasmarknaden på lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Konsert på torget binder ihop välbesökta evenemang i juletid

Vimmerby Tillsammans-konceptet rullar vidare med ett nytt evenemang. För att binda ihop Tomtenatta och Tomasmarknaden lanseras Vimmerby Tillsammans-galan utanför rådhuset fredagen den 17 december. 
– Fredagen kommer vara en manifestation och en glädjeyttring över att vi förmodligen och förhoppningsvis är på andra sidan pandemin, säger Marcus Alsér, ordförande i Företagarna.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

När pandemin drabbade Vimmerby våren 2020 skapades samverkansplattformen Vimmerby Tillsammans via ett samarbete mellan Företagarna Vimmerby, Vimmerby Handel, Vimmerby Fastighetsklubb, Vimmerby Turistbyrå och Vimmerby kommun.

– Vimmerby Tillsammans-gruppen skapades i all hast när pandemin blev ett faktum och har rullat på under pandemiåret där vi har fokuserat på näringarna som har drabbats hårdast. Vi har haft ett extremt bra utbyte i denna grupp. I takt med att pandemins grepp minskar faller man tillbaka i gamla mönster. Gruppen hade en uppstart för en vecka sedan och vi ser en fortsättning även efter pandemin, säger Marcus Alsér, ordförande i Företagarna. 

Konsert utanför rådhuset i vinter

Vimmerby Tillsammans-gruppen kallade i dag till en pressträff i rådhuset för att informera om ett kommande evenemang i vinter. 

Det står sedan tidigare klart att Tomtenatta arrangeras torsdagen den 16 december och Tomasmarknaden lördagen den 18 december. På fredagen, mellan de två evenemangen, gör nya Vimmerby Tillsammans-galan entrén utanför rådhuset och binder ihop de tre evenemangen. 

– Tomtenatta, Vimmerby Tillsammans-galan och Tomasmarknaden blir i ett paraply av Vimmerby Tillsammans-festivalen, säger Marcus Alsér. 

Patric Engqvist berättar att det blir en konsert i okänt antal timmar på sena fredagseftermiddagen. 

– Vi håller på och jagar artister. Det är väldigt färskt och vi har varit heta med att komma ut med evenemanget, säger Patric Engqvist. 

Hon blir konferencier

Elin Namnieks, som går under artistnamnet Namelle, är klar som konferencier. 

– Hon kommer hålla ihop scenprogrammet och sjunga själv. Det är där vi är just nu, vi har inget annat som är klart för stunden. Vi tänker släppa artister efterhand och vi jobbar väldigt mycket tillsammans med Talentcoach som hjälper till att hitta artister, säger Engqvist.

Det finns i dagsläget ingen artist klar till fredagens konsert på torget. 

– Inget är klart men det finns tankar åt olika håll. Vi ska locka något mer rikskänt namn, men även regionalt och lokalt. Det är viktigt att få med de som bor här omkring. Det drar minst lika mycket som ett större namn, säger Engqvist. 

Camilla Sand, butikschef på Sandströms, är hoppfull om att festivalen kan locka besökare till Vimmerby i dagarna tre.

– Vimmerby Tillsammans-festivalen är bra att marknadsföra och uppmana folk till att komma till Vimmerby där det händer saker i tre dagar, vilket är helt fantastiskt. Det är tabberas-känsla, säger Camilla Sand. 

"Kortsiktig och långsiktig lösning"

Det finns tankar på att göra Vimmerby Tillsammans-festivalen till en årlig tradition även om ingenting är spikat. 

– Det är både en kortsiktig och långsiktig lösning. Hotellen beläggs kanske inte så mycket i år men det kan bli bättre till nästa år med mer planering, säger Marcus Alsér. 

Det är Vimmerby kommun som finansierar festivalen med ekonomiskt stöd från Företagarna. Det finns i dagsläget ingen fastställd budget. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: