Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbypolitikernas reaktion på terrordådet i Stockholm

Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) är en av Vimmerbypolitikerna som reagerat på terrordådet i Stockholm.

Vimmerbypolitikernas reaktion på terrordådet i Stockholm

Fyra människor dödades och 15 skadades när en lastbil i hög hastighet mejade ned människor på Drottninggatan i Stockholm. Flera av Vimmerbys politiker har reagerat och här har vi samlat några av deras kommentarer kring dådet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Caroline Axelsson, distriktsekreterare och gruppledare för Miljöpartiet i Vimmerby:

"Det är tragiskt att vi nu haft ett terrordåd i Sverige. Jag hoppas vården räddar så många liv som möjligt av dem som är skadade, och att gärningspersonen ställs inför rätta. Mina tankar går givetvis till de drabbade och deras anhöriga. Mer än någonsin är det viktigt behålla öppenhet i det svenska samhället, och att inte beskylla en folkgrupp eller religion för dådet. Vi är alla ensamt ansvariga för våra handlingar och det får vi inte glömma idag", skriver hon i en kommentar till Dagens Vimmerby om det misstänkta terrordådet.

Tomas Peterson (M), kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen, skriver på sin blogg:

"Vi behöver mer omtanke och respekt för varandra. Det är fasansfullt att ett illdåd som skedde i Stockholm i går sker. Jag frågar mig, vad vill man uppnå, vem lyssnar på en sådan handling, varför blev just några av mina medmänniskor drabbade? För mig är det obegripligt. Det ger mig bara mer kraft att verka för ett bättre och mer tillåtande samhälle där alla är välkomna och ska behandlas med omtanke och respekt. Jag vet inget bättre medel än dialog i demokratiska former, det är därför jag valt att vara politiskt engagerad. Vårt samhälle och alla medborgare är värda demokrati".

Daniel Nestor, ordförande för Arbetarekommunen i Vimmerby och fullmäktigeledamot för Socialdemokraterna, skriver på sociala medier: 

"Stockholm, Sverige går inte att knäcka. Vi står enade mot hatet och våldet. Ikväll är mina tankar hos offren och deras anhöriga. Ta hand om varandra! #prayforstockholm". 

Oppositionsrådet och centerpartisten Ingela Nilsson Nachtweij skriver så här på sin blogg: 

"Så vidrigt det som hänt i Stockholm idag. Följer det som hänt och händer i Stockholm. Sammanhållningen måste stärkas och klyvningen av samhället minskas.

Viktigt att den motion som alla åtta partier skrivit under hanteras skyndsamt", skriver hon.

Vänsterpartiet i Vimmerby lämnar följande kommentar: 

"Vi deltar i den djupa sorg som anhöriga till offren känner efter det våldsdåd som drabbat vårt land. Vi skickar en tacksamhetens tanke till polis och den vårdpersonal som nu under press arbetar för vår omsorg och säkerhet.Vi uppmanar alla till lugn och att inte spekulera utan låta fakta komma fran från säkra källor. Och vi vill inte låta våld stänga vårt vackra öppna Sverige!", skriver de. 

Vimmerbypolitikern Marie Nicholson var på plats i Stockholm under fredagen. På frågan om hur hon tänker kring att Sverige med största sannolikhet drabbats av ett terrordåd svarade hon: 

"Tyvärr är jag inte så förvånad. Senast det hände i London var det första jag gjorde att höra av mig till min syster i Stockholm och säga at hon skulle undvika stora folkmassor. Samtidigt får vi inte låta rädslan ta över, då har terroristerna vunnit". 

Vänsterpartiets Peter Fjällgård, som sitter i kommunstyrelsen, skriver så här i sociala medier: 

"Jag kommer aldrig låta mig skrämmas! Jag kommer aldrig låta någon hota min frihet. Jag kommer aldrig låta någon hota vår öppenhet. Jag kommer aldrig låta våld hota värdegrunden i vårt land. Jag kommer alltid bära de drabbade i mitt hjärta", skriver han.

Kristdemokraternas Gudrun Brunegård är på plats på KD:s landstings- och kommundagar i Karlstad. Så här skriver hon på Facebook: 

"En tyst minut för att hedra offren för terrorattentatet i Stockholm och deras anhöriga. Middag pågår i stor respekt", skriver hon. 

Fler kommentarer kan följa. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: