Annons:

Sök

Annons:

Missing People gör ny sökinsats –

Johanna Hedlund och Missing People gör en ny sökinsats på söndag, efter försvunna Agneta. Samling vid Fjälster loge. Foto: Lotta Madestam

Missing People gör ny sökinsats – "Frustrerande att inte kunna ge anhöriga svar"

Missing People gör en ny sökinsats efter försvunna Agneta på söndag. Verksamhetschef Johanna Hedlund berättar om hur man tänker sig fortsättningen.
– Man kan bara försöka tänka sig hur frustrerande det är för anhöriga, att inte få något resultat trots så otroligt många insatser som gjorts, säger hon.

Annons:

Samling sker klockan 10.30 med samling vid Fjälster loge, en plats Missing People använt tidigare vid sina sökinsatser efter Agneta, som försvann från sitt hem för två månader sedan. 

Vad är det för område som kommer sökas av den här gången?

– Vi fortsätter jobba på de tips som kommit in tidigare och fortsätter söka i området kring Björksebo, men i en större radie än tidigare. Vi jobbar oss hela tiden utåt för varje sök och försöker täppa till de luckor vi ser behöver täppas till, berättar Johanna Hedlund.

Hoppas på specialresurser 

Missing People hade sin senaste sökinsats i området den 24 juli. Istället har anhöriga själva bett allmänheten om hjälp att leta vidare. Senaste gången blir nu ikväll.

– Vi lovar inget, men vi gör vad vi kan för att få till specialresurser, vilket vi kallar allt som inte är fotpatruller. I det här fallet handlar det om hundpatruller, utbildade inom Missing People i Kalmar som kan komma att följa med. Jag hoppas få klartecken. Allt är utifrån hur mycket tid de har, om det passar just på söndag för de specialresurser vi pratat med.

 "Väldigt fint engagemang"

Vid Missing Peoples senaste sökinsats kom ett 80-tal personer för att hjälpa till. Johanna Hedlund är mäkta imponerad av gensvaret.

– Det har varit väldigt bra uppslutning, trots att det gått lång tid nu och gjorts upprepade söknsatser. Första dagarna är intresset ofta stort, sedan ser vi att det mattas av. När vi var i Björksebo senast hade det ändå gått en månad, så det är ett väldigt fint engagemang från samhället. 

Du var själv inne på det, att det gått lång tid. Vad tänker du kring att det gått två månader nu sedan Agneta försvann från sitt hem?

– Det är inte roligt att inte kunna avsluta ett ärende efter två månader. Det är otroligt jobbigt, i synnerhet för de anhöriga. Vi tycker det är frustrerande, då kan man bara försöka tänka sig hur frustrerande det är för anhöriga att inte få något resultat trots så otroligt många insatser som gjorts, säger Johanna Hedlund och fortsätter:

– Samtidig behåller vi lugnet och försöker beta av bit för bit, så vi förhoppningsvis kan ge anhöriga ett svar på vad som hänt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: