Annons:

Sök

Annons:

  • Kommunals ordförande:

    Kommunals ordförande Petra Dahlström Wall menar att läget är katastrof. Foto: Simon Henriksson

  • Kommunals ordförande:

    Ett 30-tal medlemmar hade kommit till träffen.

  • Kommunals ordförande:

    Fyra politiker fanns på plats: Morgan Esping (SD), Peter Fjällgård (V), Lars Sandberg (C) och Eva Berglund (S).

Kommunals ordförande: "Läget är katastrof"

Läget är katastrof. Det menar Kommunals ordförande Petra Dahlström Wall.
– Ingen vill att Vimmerby kommun går under, säger hon.

Annons:

Kommunal hade bjudit in både medlemmar och politiker till ett dialogmöte kring omsorgen. Ämnena var många och berörde bland annat grundbemanningen och förändringen kring planerarna.

– Vi hade politikermöte innan valet och då sa vi att vi skulle hålla i det. Men just nu är det väldigt turbulent kring att planerarna ska bort, så det är huvudskälet till mötet. Det är en stor oro, både i hemtjänstgruppen och bland planerarna givetvis. Det är också mycket schema- och bemanningsfrågor och då måste vi ta det nu och ge medlemmarna en chans att ifrågasätta det till politikerna. Alla måste samverka och ingen vill ju att Vimmerby kommun går under, säger Kommunals ordförande Petra Dahlström Wall.

Varför är det så många frågor just här?

– Det är så oklart allting. Det är otydligt uppifrån och det känns som att den röda tråden saknas. Man försöker nedifrån men får inget gehör.

Hur illa är läget?

– Det är katastrof. Vi har pratat socialförvaltningen nu, men det ser lika illa ut i barn- och utbildningsförvaltningen. Bemanningsfrågan är katastrof både där och här. Det finns inga vikarier. Det är inbeordringar hela tiden.

"Den röda tråden"

Ett 30-tal medlemmar fanns på plats, vilket Petra Dahlström Wall var väldigt nöjd över.

– Något måste göras och jag är evigt tacksam att medlemmarna kom. Det visar att de bryr sig och att man vill att något ska ske. Vi måste få chefer och politiker och både förstå och inse läget. Det är riktigt allvarligt. Jag förutsätter att politikerna vill ha en dialog och jag förutsätter att våra chefer börjar ha en dialog. Vi kommer inte ge oss, för om vi ger oss har vi snart ingen personal kvar.

Vad tänker du om att politikerna i nämnden inte haft någon vetskap kring det här med planerarna?

– Det är skrämmande. Men det är den här röda tråden, det måste jobbas på den. Att vara chef är inte lätt, men en chef måste vara lyhörd och lyssna på sina medarbetare. Man kan inte alltid göra som någon vill, men man kan lyssna och ha förståelse. Vi måste bli ett lag i Vimmerby kommun.

"Upp till bevis"

Både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har sagt att man sätter den här frågan högt på agendan. Därför förväntar sig Kommunals ordförande resultat när de snart styr Vimmerby tillsammans med Centerpartiet.

– Definitivt. Det är upp till bevis för dem. Det är verkligen upp till bevis.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: