Annons:

Sök

Annons:

Stor risk för inbeordringar i jul:

Kommunals ordförande Petra Dahlström Wall. Foto: Simon Henriksson

Stor risk för inbeordringar i jul: "Orkar inte hur länge som helst"

Det är stor risk för inbeordringar för vård- och omsorgspersonalen under julhelgen. Något som förstås inte gör Kommunal glada.
– Medarbetarna orkar inte hur länge som helst, säger Petra Dahlström Wall.

Annons:

Samhället drabbas hårt av flera olika sjukdomar de senaste veckorna. Det handlar om covid-19, säsongsinfluensan och RS-viruset bland annat.

Det påverkar även bemanningsläget inom vård och omsorg i kommunen, vilket vår tidning rapporterade om häromdagen.

"Det är ett svårt läge bemanningsmässigt. Det innebär att det också förekommer att den ordinarie personalen som är frisk kan behöva gå in och jobba på lediga dagar. Det är inte alls bra att det behöver ske men det handlar om att verksamheten måste fungera för de människor som behöver vård och omsorg", svarade socialchefen Anette Nilsson.

Nu har vi fått tag i Kommunals ordförande Petra Dahlström Wall för att kommentera det hela.

– Hur ska vi tänka? Det har varit så här hela hösten. Vi har haft höga inbeordringstal hela hösten. Det är inte nytt bara för att det är jul, så det känns inte bra. Vi har för få vikarier och medarbetarna kommer inte orka hur länge som helst, säger hon.

Samtidigt har man en dialog med arbetsgivaren om situationen.

– Vi har en bra dialog och de försöker givetvis hitta lösningar på det här också. Det har varit så här i flera månder nu. Personalen vet inte om de på sin lediga helg kommer bli inbeordrade. Nu är det storhelg och det vi förutsätter är att de har koll så de får ekonomisk kompensation.

Vad säger medlemmarna?

– En del är väldigt trötta. När ska det sluta? Ingen av oss kan sia om det. Våra medlemmar är extremt tappra som ställer upp och jag vill ge dem en stor eloge.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: