Annons:

Sök

Annons:

FÖRENINGEN PLANERAR FÖR NY STORSATSNING

Eva Kindstrand Ströberg är ordförande i Storebro IF och har tagit ett symboliskt första spadtag för en ny satsning. Foto: Privat

FÖRENINGEN PLANERAR FÖR NY STORSATSNING

Storebro IF är en minst sagt aktiv idrottsförening. Nu planerar föreningen att bygga en uteplats under tak på sin anläggning för 200 000 kronor.
– Vi hoppas på invigning i juni nästa år, säger föreningens ordförande Eva Kindstrand Ströberg.

Annons:

Nu händer det snart grejer ute på Bruksvallen i Storebro igen. Idrottsföreningen avser att bygga en helt ny uteplats under tak på föreningens anläggning. 

– Vi har inte fått bygglovet helt klart ännu, så vi är fortfarande lite försiktiga. Vi hoppas få ett startbesked inom några veckor, men planen är att bygga en uteplats under tak med glasrutor ut mot fotbollsplanen. Då kan man sitta där och se matchen om det regnar exempelvis. Vi har ju haft ett partytält uppsatt i två år till och från för både sol och regn, säger ordförande Eva Kindstrand Ströberg.

Föreningen har sett ett behov av det här en längre tid.

– Vi har en hel del företagsevent och inte minst kompis- och jobbgäng genom discgolfen. Då vore det uppskattat att kunna sitta under tak, så därför vi bygger en fast installation. Det blir en uteplats där man kan sitta, men ingen servering eller så. 

Invigs nästa sommar

Storebro IF:s plan är att uteplatsen ska bli på 70 kvadrat. Den ska placeras mitt emellan klubbstugan och lekplatsen på anläggningen.

– Vi räknar med knappt 50 sittplatser där och vi ser att vi kommer ha nytta av det året runt. Vintertouren drar igång snart och för dem vore det skönt att komma in under tak. 

När hoppas ni att det kan vara klart?

– Det vore kul att inviga det 6 juni nästa år. Det är vår förhoppning. Vi invigde padelbanan och naturstigen den 6 juni, så det har blivit vår grej kan man säga. Allt tidigare är bonus. 

Investerar 200 000

Investeringen ligger på cirka 200 000 kronor. 

– Vi har en del krokar ute och håller på att söka stöd för det. Vi har användning för det här när vi har evenemang som vi kan dra in några kronor på. Vi har inte pratat helt färdigt om man som sponsor kommer kunna få en plats på glasrutorna som är mot planen. 

Storebro IF har gjort ett flertal större satsningar de senaste åren. 

– Det är roligt och vi jobbar hårt. Vi vill göra något som är hela föreningen till gagn.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: