Annons:

Sök

Annons:

Så stort är intresset för att bli polis på hemmaplan

Ketty Bengtsson säger att ett tiotal ansökt om att kunna bli poliser på hemmaplan redan. Bilden är ett montage. Foto: Privat/Mostphotos

Så stort är intresset för att bli polis på hemmaplan

Det har varit svårt att rekrytera poliser till Vimmerby och Hultsfred. En ny distansutbildning är tänkt att ändra på det och hittills verkar intresset vara stort. 

Annons:

Det var i slutet av förra året som polisen gick ut med den nya satsningen. Den stora skillnaden mot tidigare är att den som söker polisens deltidsutbildningskoncept redan från start kan välja vilken placeringsort man vill ha när utbildningen är färdig. 

Både Vimmerby och Hultsfred fanns bland de nio uttagna placeringsorterna i polisregion Syd. 

Utbildningen är på fem terminer istället för fyra och det går att bo i våra kommuner under hela utbildningsperioden.

Själva utbildningen startar hösten 2024 och sista ansökningsdag är den 19 januari. Men med knappt två veckor kvar av ansökningstiden är intresset stort. 

– Det har gått bra. Vi har fått in ett tiotal intressenter som planerar att gå hela vägen. Man söker ju polisutbildningen på samma sätt som tidigare med skillnaden att man har fått en specifik ort redan från start, säger Ketty Bengtsson, färsk kommunpolis i Hultsfred. 

"Säkert mycket frågor"

Förhoppningen är att den nya utbildningen ska kunna lösa rekryteringsbekymren som funnits.

– Vi ser ju att våra små orter har jättesvårt att rekrytera och behålla personal. Många söker sig hemåt igen efter en tid om de har kommit hit från en annan ort. Vi behöver attrahera personer som redan bor här och som inte vill flytta på sig. Vi tror absolut att det här kommer slå jätteväl ut. Det finns jättemycket bra människor som skulle vara fantastiska poliser här i trakten, men som inte kan eller vill flytta på sig på grund av att man har familj eller nätverk här. 

Att ett tiotal redan visat intresse är ungefär som förväntat, menar Ketty Bengtsson.

– Jag tror det är väldigt bra att kunna få det första samtalet med en lokal polis. Man har säkert mycket frågor och funderingar kring hur det är att arbeta och att prata med den lokala polisen kan då ge en extra knuff i rätt riktning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: