Annons:

Sök

Annons:

Lucas Eriksson utslagen ur mästerkocken – fortsätter med livesänd matlagning

Lucas Eriksson har varit en av de mest hyllade deltagarna i ”Sveriges mästerkock". Men i kvällens program tog hans resa slut. Skärmdump/TV4

Lucas Eriksson utslagen ur mästerkocken – fortsätter med livesänd matlagning

25-årige Gullringssonen Lucas Eriksson är utslagen ur ”Sveriges mästerkock” i TV4. Han tycker att det är skönt att han fick lämna programmet – och ska ha livesänd matlagning på sociala medier framöver.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lucas Eriksson, född och uppväxt i Gullringen och numera bosatt i Smälterum utanför Oskarshamn, är en av deltagarna i årets upplaga av TV4-programmet ”Sveriges mästerkock” och har imponerat på både juryn och tittarna. 

Nu är hans dröm om att bli Sveriges nästa mästerkock över. När nio kockar skulle bli åtta i kvällens program var det Lucas Eriksson som fick packa ihop sina grejer och åka hem till Småland. 

Ett besked som han tar med ro när vår tidning når honom på onsdagseftermiddagen.

– Så jävla skönt, säger Lucas Eriksson.

Är det så du känner efter att ha fått lämna programmet? 

– Ja, jag mådde så jäkla dåligt där uppe i Stockholm, både av det höga tempot och av att vara hemifrån. Tidigare har jag bara varit hemifrån någon natt och inte så här länge som en månad, säger Lucas Eriksson. 

Oavsett utgång i kvällens program hade Lucas Eriksson bestämt sig för att åka hem.

– Innan elimineringstävlingen ringde jag hem till min sambo och mor och sa att jag åker hem oavsett vad som händer. Jag hade bestämt mig för att åka hem och skulle prata med produktionen om det ifall jag hade blivit kvar i en vecka till. 

Vad grundar det sig på?

– Jag kände mig nöjd över vad jag hade åstadkommit och jag mådde inte bra. Det var mitt i jaktsäsongen och jag saknade min sambo som fick ta hand om huset och alla djur. Jag kände att det inte är värt att vara här i Stockholm och må dåligt och längta hem. 

"Var inte så engagerad"

Veckans huvudtävling gick ut på att laga en huvudrätt med ett perfekt kokt ris. Lucas Ericssons rätt resulterade i en plats i elimineringstävlingen där fyra kockar fick i uppdrag att laga mat på temat ost. 

– Det var skönt att jag blev utröstad. Jag är nöjd med min insats i programmet och får hoppas att min medverkan öppnar lite andra dörrar här i livet. Jag trodde inte ens att jag skulle komma med och sen gick det så här bra. Jag kände att min energi var låg och att jag inte var så engagerad i dagens program. Jag tyckte att det var bra att jag åkte hem och nu kan de andra fortsätta kämpa om segern. 

Nu är Lucas Erikssons tid i tv-programmets rampljus över, men han kommer fortsätta laga mat som man kan titta på. 

– Jag ska ha livesänd matlagning här hemma i köket varje onsdag klockan 20.00 framöver. Det blir nog på både Instagram och Tiktok. Jag kommer göra det samtidigt som programmet sänds. De som vill följa mig får möjlighet att följa mig på en annan plattform nu när jag har åkt ur programmet.

Gästkock på Brygghuset i mars

Lördagen den 23 mars gästas Brygghuset i Vimmerby av Lucas Eriksson som sätter ihop en trerättersmeny med köksmästaren Albin Rydquist. 

– Det som är bestämt är att jag ska komma dit och laga mat i mars. Det blir vilt, men det är inte spikat hur det blir. Det är rätt många restauranger som hör av sig och jag väljer ganska mycket med omsorg.

Alla positiva kommentarer på sociala medier gör Lucas Eriksson glad. 

– Det är folk som skickar meddelanden näst intill hela tiden och de tycker om min personlighet. Jag gläds åt att jag har fått så många positiva kommentarer på sociala medier

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: