Annons:

Sök

Annons:

Lucas vidare ännu en gång i tv-programmet:

Lucas Eriksson från Gullringen är vidare ännu en gång i tv-programmet Sveriges Mästerkock. Foto: TV4Play

Lucas vidare ännu en gång i tv-programmet: "Tanten är lite velig"

Gullringsgrabben Lucas Erikssons succé i tv-programmet Sveriges Mästerkock fortsätter. Ikväll blev han en av elva att gå ta sig vidare en vecka till. Men att det var för lite sälta i hans rätt köpte han inte.
– Sist var det för mycket sälta i min soppa. Hon är väl lite velig tanten, säger han om juryveteranen Mischa Billing.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lucas Eriksson, 25, från Gullringen har gjort supersuccé i TV4-programmet Sveriges Mästerkock. Han är den mest uppmärksammade deltagaren i år och har omskrivts i flera nationella medier. 

Hyllningarna verkar aldrig vilja ta slut. 

Tv-tittarna får nu räkna med att se Lucas Eriksson, som nu bor utanför Oskarshamn, i minst en vecka till. Han var nämligen en av elva som tog sig vidare från kvällens program när endast en av de tolv kvarvarande deltagarna skickades hem. 

– Det var väl kul att gå vidare, säger Lucas Eriksson kort. 

Det kändes som att du pustade ut lite när du hörde ditt namn?

– Ja, för fan. Man gick och tänkte på allt där hemma och så fick man stanna kvar längre. 

Är det lite tudelat?

– Ja, man saknar allt där hemma. Det är kul att laga mat, men det blir på ett annat sätt. 

"Lite velig tanten"

Den här gången var utrymmet i tv-programmet inte så stort för Lucas Eriksson.

– Jag kanske inte sa något roligt. Det kan vara därför. Man var ganska inne i sitt eget när man stod där och lagade. 

Den här gången bjöd han på dovhjortsinnanlår med hasselbackspotatis, champinjoner och rödvinssky. 

– Jag gillar din potatis, jag gillar också fraset i den. Dovhjorten är jättefin, men tyvärr är det för låg sälta genomgående, tyckte jurymedlemmen Mischa Billing. 

En kritik Lucas Eriksson hade lite svårt att köpa.

– Sist var det för mycket sälta i min soppa. Hon är väl lite velig den där tanten. 

Själv var han rätt nöjd med sin rätt.

– Jag fick laga vilt och det är det man brinner för. Det blev helt okej kände jag. 

"Stor omställning"

Tidigt in i avsnittet stod det klart att Lucas Eriksson får minst en vecka till i rutan. 

– Jag hade som mål att inte åka ut först, så det var gött. 

De senaste veckorna har Lucas Eriksson blivit vida omskriven, bland annat i tidningen Café. Hans följarskara på sociala medier har ökat kraftigt. 

– Jag har sett en del på sociala medier. Det är jättekul. Det är många fina kommentarer och det reagerar man ju på. Det är jäkligt roligt att alla skriver så fina kommentarer. Det är sjukt. 

Viltkocken skar sig nyligen i ett finger och då märkte han också av det.

– Jag skulle gå till sjukan med mitt finger och då pratar hon jag träffade om hur härlig jag är. Det är en stor omställning att gå från att ingen vet vem man är tills man blir igenkänd när man handlar. Det är en lustig känsla. 

Innan nästa avsnitt sänds i tv väntar bråda dagar för Lucas. Han ska nämligen hem och hjälpa till med årets höjdpunkt på Stigs Konditori, bageriet som hans familj driver. Det är givetvis fettisdagen, där mängder av semlor ska bakas.

– Jag ska dit på lördag och så har jag tagit ledigt från jobbet både tisdag och onsdag. Det måste man och det vill man inte missa heller. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: