Annons:

Sök

Annons:

LUCAS ERIKSSON SÄKRAR PLATS I MÄSTERKOCKSKÖKET:

25-årige Lucas Eriksson är en av de tolv amatörkockarna som tar sig vidare till mästerkocksköket i TV4-programmet Sveriges mästerkock. Skärmdump/TV4

LUCAS ERIKSSON SÄKRAR PLATS I MÄSTERKOCKSKÖKET: "FRÄNT"

Lucas Eriksson har imponerat på juryn i TV4:s matlagningsprogram. Nu är den Gullringsbördige kocken en av de tolv utvalda amatörkockarna som har chansen att ta hem titeln Sveriges mästerkock 2024.
– Jäkligt fränt, det är inte alla som kommer till mästerkocksköket, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vår tidning har flera gånger berättat om att Lucas Eriksson, född och uppvuxen i Gullringen och numera bosatt i Oskarshamnstrakten, medverkar i säsong 14 av TV4:s program ”Sveriges mästerkock”.

Efter en lyckad auditiontävling och en stabil start på slutkvalet tog juryn under kvällens program ut de som går vidare till huvudtävlingen i Stockholm.

Lucas Eriksson visade återigen prov på sina kvaliteter i köket och är en av tolv som har chansen att ta hem titeln Sveriges mästerkock 2024.

– Jag har tidigare bara kollat på programmet och nu står jag där själv och har kommit till den punkten att jag ska vara med i mästerkocksköket. Det är häftigt att jag får vara med på bästa sändningstid på TV4, säger Lucas Eriksson. 

Lucas imponerade i sista utmaningen

I slutkvalets tredje och helt avgörande utmaning fick amatörkockarna i uppdrag att laga en kycklingrätt på valfri detalj och var först tvungna att stycka kycklingen innan de fick välja detalj.

– Det var synd att de klippte bort styckningsdelen, säger Lucas Eriksson. 

Lucas Eriksson vill laga bra, vällagad mat och inte krångla till det. 

– När jag har sett på de första säsongerna med Per Moberg och Leif Mannerström påpekar de att det ska vara gott och inte krångligt, säger Lucas Eriksson. 

Han bjöd juryn på risotto, pankopanerad kycklingbröstfilé och tomater efter jurymedlemmen Tom Sjöstedts uppmaning. Det var en rätt som föll juryn i smaken. 

”Kycklingen är otroligt bra och frasig. God smak på risotton. Tomaterna lyfte verkligen rätten ska du veta. Lucas, du är en riktig dark house”, säger Tom Sjöstedt i programmet. 

– Det är roligt att höra när man gör något bra, just för att jag aldrig har gjort en risotto tidigare. Det är kul att testa något nytt, säger Lucas Eriksson. 

Trodde du att du skulle gå vidare till mästerkocksköket innan du skulle träffa juryn?

– Nej, för tusan. Det var inget jag precis tänkte på. Det får gå som det går, men jag är tävlingsmänniska, vill komma vidare och tävla om att vinna tävlingen. 

"Är inte som alla andra sin tjoar och håller på"

Juryn säger, med Lucas Eriksson framför sig, att de tvivlar på vad han vill och om tävlingen är viktig för honom.

– Det är bara för att jag inte är som alla andra, jag är inte precis den personen som tjoar och tjimmar. Jag vill detta, men jag är ingen utåtriktad människa. Jag är mig själv hela tiden, säger Lucas Eriksson. 

Jurymedlemmen Mischa Billing gav honom sedan ett glädjande besked. 

”Det jag sa återspeglar sig tack och lov inte på tallriken. Där råder det inga tvivel om att du förtjänar en plats i topp tolv”, säger Mischa Billing. 

Lucas Eriksson fick gåshud och sprack upp i ett stort leende när han fick veta att han är vidare till Stockholm. 

”Det är helt obeskrivligt att jag har kommit till topp tolv och ska laga mat i Stockholm. Vilken jäkla resa det kommer bli. Det är nog det sjukaste jag kommer göra i mitt liv och längre fram ska man ju med”, säger Lucas Eriksson i programmet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: