Annons:

Sök

Annons:

Imponerande rätt i elimineringen tog Lucas vidare i programmet

Lucas Eriksson imponerade i elimineringstävlingen och tog sig vidare till nästa vecka i TV4-programmet "Sveriges Mästerkock". Foto: TV4Play

Imponerande rätt i elimineringen tog Lucas vidare i programmet

Lucas Erikssons resa i ”Sveriges mästerkock” fortsätter. En utmärkt rätt i elimineringstävlingen förde honom vidare till nästa veckas program. 
– Det var mer än vad jag trodde när jag satt hemma och sökte in, säger Lucas Eriksson om det faktum att han är topp tio i programmet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lucas Eriksson, 25, från Gullringen är med och tävlar om titeln som Sveriges mästerkock 2024 och har blivit en publikfavorit i årets säsong. 

Efter kvällens program står det klart att Lucas Eriksson är en av tio kockar som får minst en vecka till i tv-rutan. 

Lucas Eriksson bjöd juryn på kycklingburgare med egengjort hamburgerbröd, jalapenomajonnäs med koriander, syrad rödlök och pommes frites i första tävlingen som handlade om hett. 

”Jag gillar din ambitionsnivå med brödet och uppskattar potatisen som är riktigt god. Kycklingen är ganska frasig, men sen finns det inte mycket att skriva hem om till Småland. Uppgiften var hetta och det finns noll hetta. Majonnäsen med koriander och jalapeno är jättelös och bara försvinner. Inte en av de starkare rätterna du har lagat”, säger jurymedlemmen Tom Sjöstedt i programmet. 

– Jag gjorde den första rätten som ploppade upp i mitt huvud. Om jag hade lagat mer het mat så hade jag gjort det på ett annorlunda sätt, men jag gjorde det jag kände för stunden. När jag smakade av rätten tyckte jag att det var schvung i det, men det är en ganska svår referenspunkt att göra en rätt med hetta i, säger Lucas Eriksson. 

"Aldrig tidigare lagat vegetaliban-mat”

Lucas Eriksson fick tillsammans med fyra andra kockar ställa upp i en elimineringstävling och laga en rätt som består av 50 procent animalisk färs och 50 procent växtbaserad färs. 

”Det gör att rätten blir både nyttigare och bidrar till minskad klimatpåverkan”, säger Tommy. 

Lucas Eriksson satsade på köttbullar av soja- och fläskfärs, potatis och lingon. 

– En kött-Lucke som lagar jättegod vegetarisk mat passar inte, säger Lucas Eriksson, som var rätt skeptisk till momentet. 

– Jag har aldrig tidigare lagat ”vegetaliban-mat”, det är inte riktigt min grej. Det var bara att gå på magkänsla och känn och jag satsade på fläsk och sojafärs. 

Beröm i massor från juryn

Juryn öste beröm över den rätt som Lucas Eriksson bjöd på, både vad gäller smak och uppläggning. 

”Jag älskar gärdsgården som han har byggt och sen ligger lingonen som mossa på toppen. ”Det här är ju så gott. Såsen är en förlängning av smaken på köttbullen”, säger Mischa Billing. 

”Köttbullarna är fantastiska och framför allt är det gott med kryddpeppar i. Otroligt goda”, säger Tommy Myllymäki.

”Jag är otroligt imponerad. De här köttbullarna är nästan godare än vanliga köttbullar. Smart drag med fläskfärs som gör att man får in fettet naturligt. Han har nailat allt”, säger Tom Sjöstedt. 

När juryn skulle avslöja vilka fyra kockar som tog sig vidare till nästa vecka fick Lucas Eriksson beskedet att hans rätt var bäst. 

”Dina köttbullar var helt magiska. Du var absolut bäst, överlägsen i den här utmaningen”, säger Tom Sjöstedt. 

"Sista gången om ingen tvingar mig"

Lucas Erikssoin har inga tankar på att bli ambassadör för 50–50-principen trots Tom Sjöstedts uppmaning. 

– Det var första och sista gången om ingen tvingar mig till det. Roligt att höra att man kan lyckas med något man själv inte tycker om.

Nu är Lucas Eriksson klar för ytterligare en vecka i mästerkocksköket. 

– Jag var glad när jag tog mig till Gävle. Att komma topp tio var mer än vad jag trodde när jag satt hemma och sökte in till programmet. Det som är mest synd är att jag missar ännu fler jaktdagar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: