Annons:

Sök

Annons:

Lucas gästade restaurangen i Vimmerby – på gång med stor Youtube-satsning

Lucas Eriksson med nöjda gäster under sitt gästbesök på Brygghuset. Foto: Privat

Lucas gästade restaurangen i Vimmerby – på gång med stor Youtube-satsning

I lördags kväll gästade utslagna mästerkocken Lucas Eriksson Restaurang Brygghuset i Vimmerby. Det blev en succé och nu är hans närmaste planer en stor Youtube-satsning.
– Vi började filma i onsdags, berättar han.

Annons:

Det har gått en tid sedan Lucas Eriksson fick lämna populära tv-programmet Sveriges Mästerkock. Men hans popularitet är fortsatt stor.

Han har bland annat satsat på livesända matprogram på Instagram och i lördags var han gästkock på Restaurang Brygghuset i Vimmerby. Tillsammans med köksmästaren Albin Rydquist satte han ihop en trerättersmeny. 

Det blev en stor succé och kvällen var helt utsåld.

– Det var verkligen jättekul. Jag och Albin tog fram en meny med mycket skog och mycket vilt. Det var mycket planering och det verkade vara uppskattat. Det var många som kom fram och uppskattade att vi lagade vilt. Många hade inte ätit den här typen av tartar tidigare och det var många jättepositiva kommentarer.

Att vara gästkock är något han gärna gör om.

– Ja, det var så jäkla roligt och man känner att man utvecklas mycket när man står bredvid folk som jobbat som kock länge. Jag sög åt mig som en svamp kring hur de tänker och laga mat till så många. 

Hur var det att göra det här jämfört med att stå och laga mat i tv?

– Det här var gånger 100 roligare verkligen. 

Gör Youtube-satsning

Idéerna sprutar just nu för Lucas Eriksson och nu är han på gång med en Youtube-satsning. 

– Jag började ju med lite program för några veckor sedan och nu ska vi utveckla det ytterligare och fokusera på att göra bra filmer till Youtube. Det blir ett matlagningsprogram i mån av tid och började filma i onsdags.

Hur ofta kommer det ett avsnitt?

– Vi får se lite. Det ska bli inriktning på att laga lyxig husmanskost och inga krusiduller alls. Man lär sig mycket hela tiden och det är kul med nya grejer, så därför vill jag spinna vidare på det. Det kommer bli roligt. 

När blir det premiär?

– Det vet jag inte ännu. Det är mycket att lära sig först kring redigering och så vidare. 

Varit med i Köket.se

När vår tidning pratar med Lucas Eriksson är mästerkocken på väg hem från Stockholm. 

– Jag har varit med i ett program på Köket.se. Vi lagade viltkött och det var väldigt roligt. Det kommer sändas på deras sociala medier. 

Har du fler grejer på gång?

– Jag har lite gästevenemang. Jag ska vara med på en marknad i Oskarshamn och så ska jag till Börjes i Tingsryd. Det rullar på och finns att göra. 

Fakta

Menyn: 

Till förrätt serverades hjort från Stensbro Gård med lättrökt majonnäs, ramslökskapare, stingroe löjrom och småchips.

Huvudrätt: Lågtempererat innerlår av älg med potatissurerad, selleripuré, svartpepparrostade morötter.

Efterrätt: Blåbärsmousse med rostad havre och vit choklad, sötsyrlig blåbärscoulis och bränd grädde.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: