Annons:

Sök

Annons:

Hatházi om överklagandet:

Åbros överklagande kan komma att fördröja processen, tror Miklos Hathazi.

Hatházi om överklagandet: "Kan komma att fördröja processen”

Åbro Bryggeri har överklagat detaljplanen för Krönsmon. Samhällsbyggnadschefen Miklós Hatházi tror att det kan fördröja processen.
– Vi har inte diskuterat det inom tjänstemannakåren än, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Kommunen håller på med en detaljplaneändring för industriområdet Krönsmon. Tanken är att det ska bli möjligt att erbjuda även handel på det gigantiska området. 

Men detaljplanen har stött på problem. Ett av kommunens största företag, Åbro Bryggeri, har verksamhet alldeles intill Krönsmon och tror att detaljplaneändringen är ett hot mot Åbros planerade ökning om detaljhandelsetablering sker på området innan en infart från riksväg 23/34 är genomförd. 

– Jag känner till att Åbro har överklagat detaljplanen och att deras synpunkt gäller trafiken, att de är oroade för det. Vi har inte diskuterat det inom tjänstemannakåren vidare än, så jag kan egentligen inte utveckla det, säger samhällsbyggnadschefen Miklós Hatházi. 

Har ni varit införstådda med att Åbro motsätter sig en detaljplaneändring?

– De har uttryckt det under resans gång att det kan vara på det sättet, men det har inte varit så här konkret. Carolina (Leijonram, kommundirektör) har fört diskussioner med Åbro regelbundet, men jag har inte fått några signaler på att de har haft tankar på att överklaga. 

"Pågår en diskussion"

Miklós Hatházi tror att det finns en risk att det här kan fördröja processen. 

– De är sakägare i frågan och det kan komma att fördröja processen en aning. Jag vågar inte gissa hur mark- och miljödomstlen kommer ställa sig till överklagandet, men det kan fördröja processen.

Har du förståelse för Åbros invändning?

– Vi har inte sålt en enda bit mark än. När det kan bli aktuellt och när det kommer igång, så ska jag ärligt säga att jag inte tror det blir något problem. 

Han tror inte att trafikbelastningen kommer bli större på Åbrovägen.

– Det pågår en diskussion med Trafikverket, men jag kan tro att försäljning av mark och etablering av verksamheter kommer komma i takt med infarten till riksvägen. När det blir en infart från riksvägen kommer trafikbelastningen inte förändras gentemot i dag. En visningsväg finns med i investeringsplanen för i år och det blir grunden till den väg som sedan ska stå färdig. Vi gör inget ogjort utan vi fortsätter att bygga färdigt den helt enkelt.

Kommunen kommer stå för hela kostnaden av visningsvägen.

– Det blir inom det allmänna vägnätet och det står kommunen för.

Fler artiklar i ärendet kommer under dagen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: