Annons:

Sök

Annons:

Gymnasiets skoltidning kan bli årets skoltidskrift

Vimmerby gymnasium har ett erkänt bra medieprogram. Nu kan Frizon bli årets skoltidskrift.
Det skriver Sveriges Tidskrifter.

Annons:

Vimmerby gymnasiums skoltidning Frizon är en av fyra skoltidningar i Sverige som nominerats till årets skoltidskrift.

– Att bli nominerad betyder mycket för redaktionen, särskilt eftersom det ligger oerhört mycket jobb bakom en produktion och all kunskaps sätts på prov. Att det dessutom är personer från tidningsbranschen som sitter i juryn gör det extra värdefullt. Att få deras bekräftelse på att det vi gör är bra betyder mycket för eleverna som arbetat med att producera Frizon, säger Victoria Axelsson, en av lärarna på Samhällsprogrammets inriktning Medier, information och kommunikation, till gymnasieprogrammets Facebook-sida.

Den nominerade utgåvan av Frizon är den som producerades under vårterminen. Chefredaktör var Emma Petersson. Redaktionen bestod av endast sju elever. 

"Med utgångspunkt från elevernas perspektiv och med en tydlig ung röst samlar Frizon berättelser och tips som gör gymnasieåren enklare. Redaktionen är självständig, har integritet och sätter alltid läsaren i första rummet", står det i juryns motivering. 

Vunnit tidigare

2008 och 2011 utsågs Frizon till årets skoltidskrift. Vid flera andra tillfällen har man också varit nominerad, men inte nått hela vägen fram.

– Årets Skoltidskrift är en kategori som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Här finns morgondagens mediestjärnor bland redaktionsmedlemmarna och det känns alltid extra fint att uppmärksamma de som redan nu visat prov på stor skicklighet. Priset blir också ett sätt att säga välkommen in i branschen, säger Kerstin Neld, vd för Sveriges Tidskrifter, i ett pressmeddelande.

Vinnaren tillkännages i samband med Tidskriftsdagen den 6 november i Stockholm.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: