Annons:

Sök

Annons:

Åklagarens besked om polisanmälan mot INN

För snart en månad sedan valde en partikollega att polisanmäla förra kommunalråden Ingela Nilsson Nachtweij. Ännu har åklagaren inte tagit ställning till om en förundersökning ska inledas.

Åklagarens besked om polisanmälan mot INN

I slutet av september valde partikollegan Erik Paulsson att polisanmäla det dåvarande kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C). I dag, snart en månad senare, har kammaråklagare Gunilla Öhlin fortfarande inte tagit ställning till om en förundersökning ens ska inledas.

Annons:

Den 31 augusti publicerade vi en intervju med Erik Paulsson där han riktade hård tkritik mot kommunstyrelsens ordförande, den centerpartistiske partikollegan Ingela Nilsson Nachtweij, och det han ansåg vara bristande ledarskap. Han menade bland annat att det fanns risk för uppsägningar och psykisk ohälsa bland tjänstemännen i stadshuset.

Flera sms med frågor

Två dagar tidigare, den 29 augusti, skickade vi intervjun till Ingela Nilsson Nachtweij så att hon skulle få möjlighet att bemöta kritiken.

Senare den dagen mottog Erik Paulsson flera sms med frågor från kommunalrådet. Bland annat ett där det stod ”Vilka tjänstemän på stadshuset har du pratat med?” och ett annat där en av tjänstemännen är nämnd med ett frågetecken bakom.

Erik Paulsson valde då att polisanmäla meddelandena, som han menar bryter mot efterforskningsförbudet i tryckfrihetsförordningen. Det innebär att det är förbjudet för offentliga organ att eftersöka vem som lämnat en uppgift till media eller en journalist.

Inget beslut

Sedan dess har det nu gått närmare en månad, men kammaråklagare Gunilla Öhlin har inga besked att ge angående den polisanmälan som har hamnat på hennes bord.

– Jag har inga kommentarer att ge. Jag har ännu inte ens beslutat om jag ska inleda en förundersökning, säger hon.

När tror du att du att beslutat om det?

 – Jag kommer inte ha något att säga förrän tidigast om två veckor. Du får återkomma då.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: