Annons:

Sök

Annons:

Kyrkan och kommunen vill fånga upp ensamma

Kyrkoherden Hélén Elfving vill fånga upp människor som isolerats av coronapandemin. Foto: Josefine Antonsson

Kyrkan och kommunen vill fånga upp ensamma

I coronakrisens spår har många äldre isolerats i sina hem. Nu vill kommunen och Svenska kyrkan fånga upp oroliga människor och erbjuda samtal.

Annons:

Kommunen och kyrkan i Vimmerby har kommit överens om en del gemensamma insatser för att hjälpa medborgare som hamnat i en utsatt situation och kan ha behov av personligt stöd. Det kan handla om känslor som oro, ensamhet eller bara ett behov av att prata med någon.

- Vimmerby kommun värnar sina medborgare och ser just nu ett ökat behov av stödinsatser kopplat till psykisk ohälsa. Tillsammans med Svenska kyrkan förstärker vi nu möjligheten till bland annat samtalsstöd. Insatserna riktar sig till alla oavsett om du tillhör en riskgrupp, om du förlorat ditt jobb eller bara behöver någon att prata med. Hjälp finns att få, säger kommundirektören Carolina Leijonram i ett pressmeddelande.

Hélén Elfving är kyrkoherde i Vimmerby:

– Att finnas som stöd i tider av kris går helt i linje med Svenska kyrkans uppdrag och där är vi gärna en självklar resurs i kommunen. Samtliga kyrkor i Vimmerby pastorat håller öppet under vardagar och för den som vill prata går det även bra att ringa till pastorsexpeditionen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: