Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vimmerbyungdomar får göra egna låtar med proffs

Cilla Lundin, Camilla Karlsson, Daniel Johansson och Viktoria Hansdotter samt sittande Olle Palmér och Robin Olsson ser fram emot att Vimmerbyungdomar får producera egna låtar med proffs. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbyungdomar får göra egna låtar med proffs

Musikintresserade Vimmerbyungdomar får en unik möjlighet att skriva och skapa egna låtar på höstlovet. 
– Det är en möjlighet som man absolut ska ta ifall man är intresserad av musik, säger Robin Olsson, fritidsledare på Fabriken i Vimmerby. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Allaktivitetshuset Fabrikens musikstudio har gått igenom en omfattande renovering för att fånga ungdomars intresse. 

Under en dag på höstlovet, tisdagen den 27 oktober, kommer Workshop Deluxe, en trio med etablerade artister, låtskrivare och producenter, till Vimmerby för att ge högstadie- och gymnasieelever chansen att skriva och spela in låtar enskilt eller i grupp.

– Pedagogerna från Workshop Deluxe kommer spela in, mixa och lägga ut låten på Spotify om så önskas. Det är deras koncept, säger Camilla Karlsson, fritidsledare på Fabriken.

25 personer i varje grupp

Sedan starten 2014 har Workshop Deluxe genomfört 300 workshops inom skapande skola- och lovverksamhet i hela landet. Deras vision är att väcka skapandeprocessen till liv hos unga och 50 procent av alla högstadieelever ska ha varit med i Workshop Deluxe inom en femårsperiod. 

– Vi ska ha två olika grupper och tar ungefär 25 personer i varje grupp. Det är ändå tre pedagoger som kan ta några elever åt gången och dela upp det, säger Camilla Karlsson. 

Hur kommer det sig att de gör ett besök i Vimmerby?

– De ringde och frågade om vi var intresserade. Vi tycker att det kan vara en kul aktivitet eftersom vi har en ny jättefin studio på Fabriken. Det kan vara ett bra dragplåster för att få ungdomar att skapa musik och förstå hur man ska göra, säger Camilla Karlsson.

Kostnadsfri aktivitet

Det är en kostnadsfri aktivitet och Camilla Karlsson hoppas på ett bra gensvar.

– Vi vet att många håller på med musik och det handlar om att nå ut till dem så de nappar på det. Det är en möjlighet att under en och en halv timme kunna skapa och spela in en låt som pedagogerna mixar och lägger ut på Spotify. 

Pedagogerna ser till att deltagarna kommer igång och ger dem tips på hur de ska tänka och lägga upp vers och refräng. 

– Bara det kan bidra till att väldigt många intresserar sig. De kommer få skriva låten själva och få hjälp med att spela in låten i en studio, säger Olle Palmér. 

"Möjlighet som man ska ta"

Fabriken satsar på marknadsföring på skolorna och sociala medier och Robin Olsson tycker att det är en chans som ungdomarna bör ta. 

– Det är en möjlighet som man absolut ska ta ifall man är intresserad av musik. Det kan vara en grej som man bara får uppleva en gång i livet när det kommer så bra pedagoger. Det kan väcka ett intresse och har man redan ett intresse så kan man lära sig mer, säger Robin Olsson och fortsätter: 

– Som deltagare kommer man inte sitta i bakgrunden och låta pedagogerna göra allt. Man får vara med under processens gång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: