Annons:

Sök

Annons:

Barnvåldtäktshärvan: Litet barn fick könssjukdom – så avslöjades övergreppen

Åklagare Linda Caneus har jobbat i tio månader med undersökningen. Foto: Anders Blank

Barnvåldtäktshärvan: Litet barn fick könssjukdom – så avslöjades övergreppen

När läkaren kunde konstatera en könssjukdom på ett litet barn larmades polis och socialförvaltningen. Bara några timmar senare gjordes husrannsakan hos den man som misstänks för över hundra grova barnvåldtäkter. En dagbok på 5 000 sidor är en del av bevisningen.

Annons:

Det var ett snabbt agerande från läkare och polis som gjorde att man snabbt kunde hindra fortsatta övergrepp mot barnen och säkra bevis i det som beskrivs som ett av de största barnsexmålen i landet. För mannens del handlar det om 190 grova barnvåldtäkter mot de de två barnen. Ett av dem var bara några veckor vid det första övergreppet och sex år tills det avslöjades. Det andra barnet var fyra till nio år.

Åklagaren Linda Caneus hade inga problem med att rubricera brotten som grova våldtäkter. Detta därför att de har varit systematiska, skett när barnen sover och vid ett tillfälle har även en hund deltagit. 

– Jag har jobbat med barnsexbrott i två decennier och aldrig upplevt något liknande, säger Linda Caneus. 

Hittade mannens dagbok

Hon har tillsammans med ett stort team arbetat med fallet i tio månader. Det är ett omfattande material som nu presenteras i en utredning på över 7 000 sidor. Tack vare det snabba agerandet så kunde polisen säkra bevis. Sedan har it-forensiker också lyckats komma in i krypterade filer. Mycket av åtalet bygger på det filmade materialet. Men också en väldigt omfattande och detaljerad dagbok. 

– Den är skriven av mannen och är på 5 000 sidor. Där dokumenteras övergreppen. 

Erkänner de brott?

– Mannen vidgår att det är han på filmerna. Kvinnan kommer bara ihåg att det skett två gånger, säger Linda Caneus. Den tredje kvinnan som åtalas för sexuellt ofredande förnekar brott. 

Rättegången inleds den 19 april och beräknas pågå i 25 dagar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Anders Blank

Anders.blank@dagensvimmerby.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: