Annons:

Sök

Annons:

På lördag samlar Nina från Hultsfred in gosedjur för familjen Berisha

Nina Viklund från Hultsfred vill uppmärksamma den utvisningshotade Vimmerbyfamiljen Berishas öde. På lördag kommer hon finnas i Vimmerby och samla in gosedjur för att visa sitt stöd. Foto: Privat/Pixabay

På lördag samlar Nina från Hultsfred in gosedjur för familjen Berisha

Vimmerbyfamiljen Berisha ska utvisas efter 15 år i Sverige. Tusentals människor har skrivit under protestlistor. Nu vill Nina Viklund från Hultsfred hjälpa till och visa att det är många som tänker på familjen. På lördag ska hon samla in gosedjur i Vimmerby.

Annons:

Skänk ett gosedjur för att visa ditt stöd till familjen Berisha!

Så lyder Nina Viklunds uppmaning till alla som vill engagera sig och visa att man bryr sig.

– På lördag mellan klockan 10 och 14 kommer jag stå vid Erikshjälpen för att samla in gosedjur. Det i sig kanske inte hjälper, men det visar dem att de har vårt stöd, så de orkar kämpa. Det blir ett manifest för att vi stödjer familjen i deras kamp att få stanna i Vimmerby där de hör hemma, säger Nina Viklund.

"Vill hjälpa till på något sätt"

Nina Viklund känner inte familjen Berisha personligen, men har läst om dem och om deras kamp.

Halil och Spresha Berisha träffades i Kosovo i början av 2000-talet och kom till Sverige för 15 år sedan. Två av deras tre barn är födda i Sverige. Familjen har ansökt om asyl flera gånger om, men Migrationsverket har gett avslag. Myndigheten anser inte att det finns skyddskäl.

– Jag tycker så oerhört synd om dem. Det är helt obegripligt, och jag känner bara att jag vill hjälpa till på något sätt.

Varför just gosedjur?

– Vi får inte samlas många människor, så vi kan inte demonstrera. Men om vi samlar ihop många gosedjur visar det ändå på att vi är många tillsammans som bryr oss. Sedan symboliserar ju gosedjur kärlek, och det ska familjen känna.

Vad händer med de gosedjur som samlas in?

– Vi kommer skänka dem till Erikshjälpen, så att de kommer till nytta.

Hur har stödet för ditt evenemang varit?

– Helt fantastiskt. Det är många människor som jag känner som har hört av sig, men också många som jag inte känner. Och det är just engagemanget som är det viktiga – att familjen Berisha ser hur många som bryr sig.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: