Annons:

Sök

Annons:

Hobbyfotograf näst på tur att ställa ut i nya Vimmerbyateljén

Hobbyfotografen Hans Carlsson har vernissage på sin fotoutställning på CHG Ateljé & Galleri i Vimmerby på fredag. Foto: Privat

Hobbyfotograf näst på tur att ställa ut i nya Vimmerbyateljén

Hobbyfotografen Hans Carlsson från Hultsfred är näst på tur att ställa ut hos Mia Brushane på CHG Ateljé & Galleri i Vimmerby.

Annons:

Hans Carlsson har alltid gillat att fotografera och sedan han blev pensionär har han kommit att lägga allt mer tid på sitt stora intresse.

– Jag har alltid med mig kameran när jag går ut i skogen eller tar en tur med motorcykeln. Sedan blir det inte alltid några bilder, medan det kan bli många en annan gång. Det är ju så med fotografering att man måste få rätta känslan.

Mest gillar Hans Carlsson att fotografera naturen, gärna dygnets tidiga timmar så han kan fånga det speciella morgonljuset.

– Jag inspireras av just morgonljuset och dimma. Solnedgångar tycker jag också om att fota.

Drömmer om norrsken på bild

Han är ingen van utställare, men i någon mindre form har det blivit ett par gånger i samband med hantverksdagar i Pelarna.

Nyligen ställde han också ut i lite större sammanhang på Galleri Kopparslagaren i Hultsfred, där hans fotografier mottogs med stort intresse, tycker han själv.

Nu är han aktuell med en fotoutställning hos Mia Brushane på CHG Ateljé & Galleri i Vimmerby under fredag-söndag den här veckan och torsdag-fredag nästa vecka.

– Det känns jättespännande, jag var i ateljén i måndags och hängde tavlorna. En del visade jag på Kopparslagaren, men jag har också en hel del nytt. Nu hoppas jag bara att det kommer lite folk också, säger han.

Vad är ditt drömmotiv som du gärna skulle vilja fånga på bild?

– Norrsken. Det har ju getts några möjligheter även här hemikring på sistone, men eftersom jag är uppe så tidigt på morgonen är jag trött på kvällen. Det skulle jag säga är ett av målen att få till några bra bilder på norrsken.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: