Annons:

Sök

Annons:

Minna-Marias första separatutställning –

Minna-Maria Jonsson har vernissage på sin första separatutställning. Premiären blir hos CHG ateljé och galleri i Vimmerby. Foto: Lotta Madestam

Minna-Marias första separatutställning – "Känns fantastiskt"

Det är på inga vis nytt för Minna-Maria Jonsson att ställa ut sin konst – däremot blir det här hennes första separatutställning. Hultsfredskonstnären är näst på tur hos CHG ateljé och galleri i Vimmerby.

Annons:

Minna-Maria Jonsson är rutinerad utställare genom sin delaktighet på Galleri Kopparslagaren i flera olika konstellationer, hon har ingått i Kulturgruppen G som visar sin konst i Lilla Galleriet i Grunkabo och på Stinsen i Virserum har hon medverkat i nio år vid det här laget. Utanför kommungränsen finns Galleri Gårdinger i Kalmar och Emmaboda bibliotek som två exempel där hennes tavlor visats.

– Första utställningen jag hade var 1995, säger Minna-Maria Jonsson

”Fantastiskt fint galleri”

Däremot har hon aldrig haft en separatutställning. Nu ska det äntligen bli verklighet genom ett fint erbjudande från Mia Brushane, som driver CHG Ateljé & Galleri i Vimmerby. Det här blir första sommarutställningen.

– Det här känns fantastiskt, det är ett jättefint galleri, säger Minna-Maria Jonsson när vi hälsar på i galleriet där arbetet med att hänga utställningen är i full gång inför vernissagen på lördag.

– Vi har jobbat med de här planerna i över ett år. Egentligen var Minna-Maria inbokad i höstas, men det var lite mycket för både henne och mig, så jag fick flytta på tre konstnärer, säger Mia Brushane.

Temat rymden

Den här gången blandar Minna-Maria Jonsson nymålade tavlor med lite äldre i utställningen som också består av glassmycken och vykort.

– De nyare tavlorna har mycket en känsla av rymden, det är intuitivt måleri. Så jag har gått från mer föreställande till abstrakt. Jag har också lite äldre tavlor i grafik som har några år på nacken. Jag har jobbat vidare med de bilderna och målat samma motiv på duk den här gången. Jag gillar att jobba stegvis och processinriktat, tillägger hon.

Hur känns det nu inför premiären?

– Det känns väldigt roligt och spännande, det ska bli jättehäftigt. Tidigare har jag gjort det i lite enklare skala, nu känner jag att jag vill ta mitt måleri på lite mer allvar, säger Minna-Maria Jonsson som jobbat som bildlärare i Hultsfred sedan 2006. Först på Albäcksskolan, följt av sju år på Lindblomskolan och till hösten väntar nya utmaningar på Vimarskolan i Vimmerby.

Utställningen pågår till och med den 21 juli.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: