Annons:

Sök

Annons:

VIMMERBYFÖRETAG KÖPER TVÅ STORA LOKALER PÅ KRÖNSMON

Ett Vimmerbyföretag köper två stora lokaler på Krönsmon. Tolv av 16 lokaler i industrifastigheten är nu sålda. Foto: Pressbild

VIMMERBYFÖRETAG KÖPER TVÅ STORA LOKALER PÅ KRÖNSMON

Intresset för att etablera sig i industrifastigheten på Krönsmon i Vimmerby har formligen exploderat. Nu kan Dagens Vimmerby berätta att ett Vimmerbyföretag har köpt två stora lokaler. 

Annons:

Dagens Vimmerby berättade strax före nyår att åtta av 16 lokaler i industrifastigheten som Anncott Fastigheter byggt upp på Krönsmon har sålts. 

Det nya året har börjat på ett mycket lovande sätt. Björklunds Fasad & Måleri köper två mindre lokaler som slås ihop till en stor lokal på totalt 120 kvadratmeter. De får tillgång till sin lokal den 1 mars. 

Jerker Ekelund, marknadsförare för projektet, berättar dessutom att ett Vimmerbyföretag har köpt två stora lokaler på Krönsmon och tillträder sin lokal den 1 februari. Vilket företag det rör sig om är ännu oklart. 

– Det är så häftigt och roligt att fyra lokaler har sålts den här veckan, totalt tolv av 16 lokaler. Vimmerbyföretaget har köpt två stora lokaler på totalt 280 kvadratmeter. Jag vet att de håller på med projektering av byggnation invändigt, säger Jerker Ekelund.  

Hur känns det att försäljningen har tagit fart på allvar den senaste tiden?

– Nu går tåget och företagarna ser att det händer grejer så de är på och vill vara med. Jag har till och med fått förfrågan på etapp nummer två. Jag tror att vi kommer börja sälja där innan vi ens har satt skopan i marken, säger Jerker Ekelund. 

"Finns spekulanter som vill göra affärer"

Fyra lokaler är i dagsläget kvar i första fastigheten och Ekelund är förhoppningsfull om att det kommer leda till försäljning.

– Vi har flera intressenter på gång och det finns spekulanter som vill göra affärer. 

När tror du att det kan vara fullt i första industrifastigheten uppe på Krönsmon?

– Min bedömning är att vi mycket väl kan sälja fullt innan januari månads slut. Det blev klart med Sandstedts El för två månader sedan och vi sålde slut på alla lokaler i Västervik på ett år så vi ligger bra till. Sandstedts El och Björklunds Fasad & Måleri är två företag som är nya i Vimmerby kommun och skapar många nya arbetstillfällen. Det är mycket glädjande. 

DV berättade på nyårsafton att Leif Sörensen har bestämt sig för en andra etapp på Krönsmon med tanke på att försäljningen av industrifastigheten har gått mycket bra på sistone.  

– Vi är helt säkra på att vi kommer sälja på etapp nummer två innan den är byggd. Det blir 15 lokaler. Vi väljer att bygga fler större lokaler och färre mindre lokaler. Marknaden ser tydligt att det är de större lokalerna som går först. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: