Annons:

Sök

Annons:

Nu tar Jens nästa steg – öppnar ny butik

Jens Virtanen tar nästa steg och öppnar självbetjäningsbutik i Storebro. Foto: Privat

Nu tar Jens nästa steg – öppnar ny butik

Jens Virtanen startade sitt blom- och odlingsföretag redan som 18-åring. Nu tar han nästa steg och öppnar butik.
– Det känns roligt, säger han.

Annons:

Under 2018 valde Jens Virtanen, som redan som liten var omgärdad av blommor, att starta Planthuset i Storebro. 

– Jag har nästan alltid haft det intresset. Både min mamma och mormor har haft väldigt mycket blommor. Det är därigenom jag har fått intresset. När jag var liten var det alltid mycket blommor med mamma och jag tog nog intresset därifrån. Mamma odlade inte så mycket, men vi hade alltid mycket hemma, säger Jens Virtanen. 

Växthuset har han haft hemma hos sin farmor och parallellt med företaget jobbar han i en livsmedelsaffär i Vimmerby. Nu tar han nästa steg med sitt företag och öppnar en självbetjäningsbutik i vår.

– Butiken öppnas nu och anledningen till det är att jag fått många frågor om jag hade tulpanbuketter och då tänkte jag varför inte egentligen, så då iordningsställde jag butiken, säger Jens Virtanen.

Tänkte först öppna i mars

När han tog beslut om att öppna självbetjäningsbutiken var tanken att öppna i mars, men nu har öppningen skett betydligt tidigare.

– Jag började tänka på det redan i höstas. Då tog jag beslut om att vänta till våren, då det känns mest aktuellt. I framtiden kan man nog sälja julblommor där också. 

Vad får dig att ta det här steget?

– Man måste våga chansa lite och det ska bli roligt. Under säsong kommer det vara öppet hela tiden. Nu kommer jag ha öppet i några veckor kanske eller så blir det öppet hela vägen tills säsongen börjar. Säsongen börjar ju på allvar i början av mars-april på allvar och säsongen pågår ju till början av juni. 

Hur ser du på risken med att varorna kan stjälas?

– Man kommer längst på att vara ärlig, så jag testar det här så får vi se. Fungerar det inte så gör det inte, men det står instruktioner när man går in hur man gör. 

Hur länge har du jobbat med att färdigställa butiken?

– Jag har hållit på i två till tre veckor med det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: