Annons:

Sök

Annons:

HÄR ÄR DUON SOM TAR ÖVER PADELHALLEN I STOREBRO

Jonas Fors och Jens Virtanen kommer ta över padelanläggningen i Storebro. Foto: Montage

HÄR ÄR DUON SOM TAR ÖVER PADELHALLEN I STOREBRO

I slutet av mars berättade ägarna till Padel 34:an att man var beredda att släppa verksamheten. Nu är det klart med nya ägare till hallen. Det kan Dagens Vimmerby avslöja i kväll.

Annons:

Det var i april 2021 som padelanläggningen Padel 34:an öppnade i Storebro. I slutet av mars i år meddelade ägarna på sociala medier att man var beredda att lämna över anläggningen till någon annan. 

Nu är det klart vilka som tar över padelhallen efter Jonas Hämäläinen och Mats Mårtensson.

Dagens Vimmerby kan avslöja att det blir en duo i form av Jens Virtanen och Jonas Fors som kommer driva hallen i Storebro.

– Jens och jag har väldigt lika syn på padel skulle jag säga kring hur vi vill ha det. Det ska bli väldigt roligt att ta vid där de tidigare ägarna börjat, säger Jonas Fors. 

Även Jens Virtanen är glad över nyheten.

– Jag tycker det känns jättebra. Själv brinner jag ju för padel och har länge tyckt att det vore roligt att driva ett företag inom branschen. Jag har haft den drömmen i flera år, ända sedan de öppnade anläggningen i Vimmerby. Jag tittade runt lite efter lämpliga lokaler ett tag, men jag var inte sugen på att investera så mycket för att bygga nytt. Nu fick vi det här erbjudandet och nappade på det, berättar Jens Virtanen. 

Ska göra om en del

Den nya ägarduon kommer inleda med att hålla stängt i cirka två veckor.

– Det handlar om att vi ska göra om en del i hallen. Man vill alltid sätta sin prägel på det och vår tanke är att det ska vara väldigt varmt för spelarna. Men vad vi gör för ändringar får bli en surprise när man kommer dit, säger Jonas Fors.

En nyöppning är planerad till den 16 september.

– Det ska bli väldigt spännande. Vi kommer lansera en hel del nya koncept och vi båda tycker att samarbete mellan hallarna är otroligt viktigt. Det gör att man kan utveckla padeln ytterligare. Jag vill att det ska bli en sport som pingis eller tennis, och det är någonstans dit vi vill komma. Vi ska bland annat hitta något som kompletterar ligaspelet. Hultsfred Padel är ju otroligt duktiga på ligaspel och då ser jag hellre att man samarbetar kring den biten. 

Hur länge har ni diskuterat ett övertagande?

– Det har gått ganska snabbt. Vi pratade lite löst om det först, men kände snabbt att vår syn på saker och ting var lika. Båda brinner för padel och då bestämde vi oss för att köra, säger Jonas Fors. 

Hur ser du på att vissa tycker att det finns för mycket padelanläggningar?

– Det kan man ha förståelse för, men det är då det är viktigt att komplettera varandra snarare än att konkurrerna med varandra. I de flesta hallarna finns bara två banor och då går det att hitta någon form av samarbete. Padelspelare finns det ju. 

Byter namn

Parterna kom överens under tisdagen och det kommer också bli ett namnbyte från Padel 34:an till J Padelclub.

– Vi heter ju Jens och Jonas, så vi tyckte det var ett namn som funkar. 

Jonas Fors vill också satsa mycket på träning.

– Det är en viktig del och jag som kommer från fotbollen har ju reagerat på att man i padel bara spelar matcher. En annan som har noll tennisbakgrund har ju fått stå och nöta och även gått en del tränarutbildningar. Men det viktigaste är att spelarna är i fokus i vår hall och det är vår avsikt. 

Köpeskillingen vill de nya ägarna hålla hemlig.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: