Annons:

Sök

Annons:

VENA VÄRDSHUS SÅLT – VIMMERBYBÖRDIG TAR ÖVER

Vena värdshus är sålt. Köpare är Mikael Hedberg, med rötterna i Vimmerby, som har startat Vena Lägenhetshotell AB. Foto: Privat

VENA VÄRDSHUS SÅLT – VIMMERBYBÖRDIG TAR ÖVER

Vena värdshus är sålt. Köpare är Vimmerbybördige Mikael Hedberg som startat Vena Lägenhetshotell AB.
Nu är planen att smygstarta verksamheten redan i vår, för att stå redo inför turistsäsongen.
– Vi flyttar till Vena hela familjen, det här ska bli en rolig utmaning, säger Mikael Hedberg.

Annons:

Familjen flyttade från Vimmerby till Tranemo för ett år sedan. Nu vänder man hemåt igen för att ta över och driva vidare Vena värdshus, fast under namnet Vena Lägenhetshotell AB, som registrerades så sent som i går tisdag.

– Det har varit snabba ryck, säger Mikael Hedberg. Familjen flyttade från Vimmerby i mars 2021, men trivdes aldrig. Så vi började leta hus i Vimmerby, med tanken att vi skulle flytta tillbaka från Tranemo.

Annonsen fick familjen på andra tankar

Då fick Mikael ögonen på annonsen, att Vena värdshus var till salu. Efter att ha sett lokalerna slog han till.

Senast den 11 april tillträder han värdshuset och annexet, som han köpt inklusive alla inventarier. Så nu går flyttlasset till Vena istället.

– Vi flyttar dit permanent. Det finns en ägarlägenhet där vi ska bo, jag, min dotter, min sambo och vår gemensamma åttaårige son, säger Mikael Hedberg som även driver Smartfönster Bygg & montageservice i Vimmerby AB med sex anställda. Det är etablerat i Göteborg och man klarar sig utan mig, säger Mikael Hedberg.

En helt ny bransch

Att driva värdshus är för honom en helt ny bransch.

– Jag ser det som en utmaning. När jag såg annonsen tänkte jag ”varför inte”, så vi ska göra det här tillsammans. Jag har två döttrar och min yngsta dotter på 21 år flyttar med oss och ska vara med och driva verksamheten. 

Hur ser era planer ut?

– Planen nu är att jag ska renovera lite, så jag och min dotter flyttar dit först, så kommer övriga familjen efter i juni, berättar Mikael Hedberg. Vi kommer att smygstarta lite redan nu i vår med att hyra ut lägenheter och annexet först och främst. Sedan behöver vi få igång kvällsbuffén tills turisterna kommer och det blir högsäsong. Vi tänker oss också att börja med dagens lunch, smörgåstårtor och mackor. Vi har grundtankarna, men vet inte hur snabbt vi kan starta de olika delarna.

Kan det här ge några nya arbetstillfällen?

– Först och främst är tanken att vi ska jobba där vi tre, jag, min sambo och min dotter. Sedan får vi se, i sommar är det möjligt att vi behöver anställa beroende på hur långt vi kommit med själva restaurangdelen. Det får visa sig efterhand som allt faller på plats.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: