Annons:

Sök

Annons:

  • Det blir första sommaren med eget värdshus för Mikael Hedberg och Elin Eriksson, här med sonen Jonathan. "Det har gått bra att komma igång, tittar vi på juli är det fullbokat nästan hela månaden". Foto: Lotta Madestam

  • Familjen Tyrnell med pappa Erik, mamma Pernilla och barnen Hjalmar, Ebbe och Hedda bor på värdshuset medan de turistar i trakten. "Det har varit skönt och mysigt", säger Hjalmar. Foto: Lotta Madestam

  • "Utöver sju lägenheter med självhushåll erbjuds också tre värdshusrum med gott om utrymme för barnfamiljer", berättar Mikael Hedberg. Rummen har renoverats liksom receptionen och konferenslokalen. Foto: Lotta Madestam

  • Det har varit tre intensiva och hektiska månader sedan Vimmerbybördige Mikael Hedberg köpte Vena värdshus och registrerade bolaget Vena Lägenhetshotell AB. Nu är man igång på allvar med verksamheten. Foto: Lotta Madestam

Första sommaren med eget värdshus – så ser familjen på satsningen

Nu är verksamheten igång på allvar vid Vena värdshus. Turisterna har hittat till boendet, juli månad är i stort sett fullbokad.
– Det känns både kul och spännande att göra det här tillsammans i familjen, säger Mikael Hedberg.

Annons:

Det har varit tre intensiva och hektiska månader sedan Vimmerbybördige Mikael Hedberg köpte Vena värdshus och registrerade bolaget Vena Lägenhetshotell AB.

– Ja, det har varit väldigt mycket att göra, men nu börjar det plana ut. Nu har ju verksamheten börjat snurra på, så vi har kunnat andas ut lite även om det återstår en hel del arbete med fastigheten, men nu väljer vi att göra lite var efter.

Byggt om och renoverat

Receptionen har flyttats och byggts om, både matsalen, de tre värdshusrummen och konferenslokalen renoverats och i helgen var det invigning med ett 50-tal, främst ortsbor, på plats.

– Vi har förstått att folk tycker det är väldigt roligt att vi öppnar igen, de som bor här i Vena är väldigt entusiastiska, säger Mikael Hedberg.

– Ja, vi har fått ett väldigt fint mottagande, tillägger sambon Elin Eriksson.

Fullbokat nästan hela juli

Ända sedan man tog över verksamheten har det kommit in bokningar sporadiskt – för att på senare tid fylla på ordentligt.

– Det har gått bra att komma igång, vi har fått in mycket bokningar över semestern, vid Semesterracet och Bullerby Cup exempelvis. Tittar vi på juli är det fullbokat nästan hela månaden, berättar Elin Eriksson.

”Jättegulliga och gästvänliga”

Familjen Erik och Pernilla Tyrnell från Hjärup utanför Lund är på semester med barnen Hjalmar, Ebbe och Hedda. Valet föll på värdshuset i Vena, när de sökte boendealternativ.

– Vi Googlade på boenden inom en radie av 20 minuter från Astrid Lindgrens värld och då dök det här i Vena upp. Toalett på rummet var ett plus och vi är väldigt, väldigt nöjda. De har varit jättegulliga och gästvänliga, säger Pernilla Tyrnell medan familjen gör sig redo för en andra dag på ALV, som är ett återkommande semestermål för familjen.

Hjalmar är också nöjd, både med boendet och att få vara på semester hela familjen.

– Det var skönt och mysigt att bo här. ALV är jätteroligt, vi har varit där flera gånger, säger han.

Anpassat för barnfamiljer

Mikael och Elins ambitioner har hela tiden varit att anpassa verksamheten efter barnen, så familjer har de bästa förutsättningarna.

– I den tidigare butiken kommer vi iordningställa ett lekrum och det är ju stora gräsytor att leka på, så vi tänker oss att ha mycket aktiviteter för barnen. Inte bara för turisterna, utan även för lokalbefolkningen, säger Elin som har fullt med idéer på hur verksamheten kan utvecklas.

Vill bli en mötesplats

Familjen, med 21-åriga dottern Felicia och åttaårige sonen Jonathan, har flyttat till Vena och bor nu i den stora lägenheten över värdshuset. 

Utöver de tre värdshusrummen finns också sju lägenheter, från ett till tre rum och kök, där man erbjuder självhushåll.

– Det känns både kul och spännande att göra det här tillsammans i familjen, vi är ju entreprenörer allihop, säger Mikael Hedberg och Felicia nickar instämmande.

Allas känsla är att det både är inspirerande och kul att utveckla något tillsammans.

– Vi får pröva oss fram. Restaurangen är också tänkt att kunna öppna framöver, nu har vi den öppen tisdag, torsdag och söndag då vi serverar räksmörgås för att erbjuda någonting så länge. Vi vill gärna att det här ska bli en mötesplats även för ortsbefolkningen, så till hösten tänker jag mig att starta någon pensionärsaktivitet också. Jag har mer än 20 års erfarenhet inom äldreomsorgen, så det ligger mig varmt om hjärtat, säger Elin Eriksson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: