Annons:

Sök

Annons:

Nystartat företag i Vimmerby – det här ska man ägna sig åt

Henrik Marx har startat ett fjärde företag i Vimmerby. På tisdagen registrerades Wellsystem Sweden AB hos Bolagsverket. Foto: Simon Henriksson/Privat

Nystartat företag i Vimmerby – det här ska man ägna sig åt

Vimmerby har fått ett nytt företag, Wellsystem Sweden AB. Ägare är Henrik Marx, som ser potential för nya arbetstillfällen på sikt.
– Vi har avvaktat en stund, på grund av materialbrist. Nu kände jag att det var läge, säger han. 

Annons:

Wellsystem Sweden AB registrerades hos Bolagsverket så sent som i tisdags och ska enligt beskrivningen "ägna sig åt försäljning av hälso- och friskvårdsrelaterade produkter och tjänster".

Det är ett dotterbolag till det danska bolaget Wellsystem, Scandinavia som har försäljningsrätten i Danmark, Norge och Sverige.

– Vi ska sälja och distribuera sängar som ger vattenmassage och även ljusterapi från en tysk producent som också heter Wellsystem. Ambitionen är att försäljningen ske i hela Sverige, till exempelvis privata bolag, hotell och idrottsanläggningar, helt enkelt till platser dit folk kommer, berättar Henrik Marx och tillägger att en behandling tar 20 minuter och är helautomatiserat.

Marx fjärde företag

Henrik Marx äger ytterligare tre företag i Vimmerby, däribland det anrika företaget Ultra Tan som han tog över hösten 2020 efter Leif Bring.

– Utöver det finns Xi2 Financial Solutions AB och Swedish Technologies AB som håller till på samma adress, Lagergaten 5 i Vimmerby. 

– Förhoppningsvis kan det också bli synergieffekter för Ultra Tan jobbar ju med försäljning till solotek och även till idrottsanläggningar, säger han.

Chans till nya arbetstillfällen

Utöver Henrik Marx har bolaget ingen anställd så här i inledningsskedet, men han håller det inte för omöjligt att företaget kan komma att växa.

– Det kan absolut bli nyanställningar, antingen här i Vimmerby eller på annat håll i Sverige, för en anställd som jobbar med försäljning i exempelvis södra Sverige kommer ju inte att bo i Vimmerby. 

Finns det tankar att öppna egen anläggning som erbjuder den här vattenmassagesängen?

– Nej, inte för tillfället, men kanske att det kommer. Det vore ju jättebra om det finns en person i Vimmerby som skulle ha lust att jobba med det här och vill öppna en klinik, så finns den möjligheten med oss som partner. Men vi är främst en distributör för Sverige.

Hur skulle du säga att intresset ser ut för den här produkten?

– Intresset är jättestort. Det har varit lite problem en tid, när producenten i Tyskland inte hann med att producera motsvarande efterfrågan. Speciellt under coronapandemin har det varit en utmaning till följd av materialbrist. Det har orsakat långa leveranstider på upp till ett halvår och längre än det på de anläggningar vi sålt i Danmark.

”Vill inte skapa problem”

Wellsystem Sweden AB har haft försäljningsrätten i tre år, men valt att avvakta med hänsyn till leveransproblemen som varit.

– Det har inte varit läge att jobba med marknadsföring och kundbesök i en sådan situation. Vi vill ju inte skapa problem för en ny svensk kund, som riskerat behöva vänta orimligt länge. Men nu ser det mycket bättre ut och därför har vi också startat upp här i Vimmerby. Det var läge nu.

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: