Annons:

Sök

Annons:

Försöken att sälja Ultra Tan misslyckades – ytterligare bolag i konkurs

Försöken att sälja Ultra Tan misslyckades. Nu har ytterligare tre bolag med kopplingar till solarietillverkaren försatts i konkurs. Foto: Arkivbild

Försöken att sälja Ultra Tan misslyckades – ytterligare bolag i konkurs

Försöken att sälja Vimmerbyföretaget Ultra Tan efter konkursen har misslyckats. Nu ska verksamheten avvecklas och det som finns kvar säljas på nätauktion. Dessutom har ytterligare bolag med kopplingar till Ultra Tan försatts i konkurs.

Annons:

Efter nästan 30 år sålde Leif Bring sina företag Ultra Tan och Intercedo Kapital AB till danska ägare för ett par år sedan. Ultra Tan, som producerar produkter för solstudios, gym och fitnessbranschen, skulle vara kvar på Lagergatan i Vimmerby.

Bolaget bytte namn till Xi2 Tan AB och den nye vd:n Henrik Marx berättade i januari för vår tidning att man nästan fördubblat försäljningen och omsatte 15 miljoner kronor under 2022. Då spåddes också att man skulle göra en liten vinst för verksamhetsåret och även kunna göra nyanställningar under 2023.

Stendöd marknad

Så blev det inte. Den 12 september inleddes konkursen av Xi2 Tan AB och samtliga fem anställda sades upp. Konkursförvaltaren Håkan Jansson hade små förhoppningar om att kunna sälja bolaget, och nu står det klart att det inte har lycktas.

– Den ursprungliga idén var att försöka sälja bolaget, men det visade sig vara omöjligt. Marknaden är fullständigt stendöd, säger han.

Nu kommer bolaget avvecklas och det som finns kvar av solsängar, tillbehör och maskiner säljas på nätauktion.

– Jag räknar med att avvecklingen kommer ta några veckor. De anställda har lönegaranti under uppsägningstiden och hjälper nu till med städning och annat i företagets lokaler.

Ytterligare konkurser

I svallvågorna av konkursen av Xi2 Tan AB har nu ytterligare tre bolag med kopplingar till Xi2 Tan försatts i konkurs. Dessa inleddes den 21 september. Det handlar om Xi2 Financial Solutions AB (registrerat 1992), Swedish Tanning Technologies AB (1994) och CCI Clinical Concepts Investors AB (2012), samtliga med adress Lagergatan 5 i Vimmerby.

– Det är företag som funnits för bland annat försäljning, uthyrning och leasing, men det har inte varit mycket verksamhet i dem, berättar Håkan Jansson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: