Annons:

Sök

Annons:

ALLA ANSTÄLLDA UPPSAGDA EFTER KONKURSBESKEDET

Det anrika företaget Ultra Tan är försatt i konkurs. Konkursförvaltaren stängde verksamheten på torsdagen och sade upp alla anställda. Foto: Arkivbild

ALLA ANSTÄLLDA UPPSAGDA EFTER KONKURSBESKEDET

Igår kunde vår tidning berätta att Vimmerbyföretaget Ultra Tan försatts i konkurs. Nu har konkursförvaltaren Håkan Jansson lite mer kännedom om ärendet.
– Jag har sagt upp all personal idag, säger konkursförvaltaren.

Annons:

Efter nästan 30 år sålde Leif Bring sina företag Ultra Tan och Intercedo Kapital AB till danska ägare för ett par år sedan. Ultra Tan, som producerar produkter för solstudios, gym och fitnessbranschen, skulle vara kvar på Lagergatan i Vimmerby.

Ny vd för verksamheten blev Henrik Marx. I januari i år hade vår tidning en intervju med Henrik Marx, där han såg positivt på utvecklingen för företaget. 

– Ultra Tan AB omsatte cirka 15 miljoner kronor 2022. Jämför vi med året innan har vi nästan fördubblat försäljningen och kommer kanske också göra en liten vinst så det är vi mycket nöjda med, berättade han då. 

Den nya ägaren trodde då att det kunde bli nyanställningar under det här året. Men under onsdagen kunde vår tidning berätta att företaget försatts i konkurs. Bolagsnamnet är numera Xi2 Tan AB. Konkursen inleddes den 12 september. Under torsdagen har konkursförvaltaren Håkan Jansson mer kunskap om ärendet.

– Ett av bolagen är i konkurs och förmodligen försätts även de andra i konkurs. Jag har pratat med en ställföreträdande person för bolaget över telefon idag och jag har stängt verksamheten. Jag har sagt upp all personal som fanns anställd i det här bolaget, säger Håkan Jansson.

Hur många anställda rör det sig om?

– Det rör sig om fem personer jag sagt upp idag. De får lönegaranti under sin uppsägningstid.

Tror inte det kom som en chock

Konkursförvaltaren tror inte att beskedet kom som en total chock för de anställda.

– Det handlar om samhället och pandemin. Även räntehöjningen spelar in. Det är svårt att sälja maskiner helt enkelt och man gör inte det. Försäljningen har varit svag och man har nog känt på sig det en tid.

Vad händer härnäst?

– På måndag kommer en värderingsman och då ska vi gå igenom det som finns där. Det är rätt stora lokaler och rätt stora ytor. Vi får se efter det.

Kan verksamheten gå att sälja?

– Det vet jag inte ännu, vi får se. Marknaden är död, den är noll. Det är mycket möjligt men jag har svårt att tro det. 

Enligt allabolag.se hade man en omsättning på drygt 14,1 miljoner kronor 2022. Bolaget har sedan pandemin haft röda siffror.

I ett mejl till vår tidning under onsdagen skrev företagets vd Henrik Marx att Ultra Tan inte är i konkurs.

"Ultra Tan har varit ett registrerat varumärke sedan 2022. Det är Xi2 Tan AB vars ägare har varit tvungna att ansöka om konkurs. Vi har inte direkt några synpunkter på det utan hänvisar tills vidare till konkursförvaltaren", skrev ägaren och vd:n. 

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: