Annons:

Sök

Annons:

  • FÖRETAGET MÅNGMILJONSATSAR –

    Stefan Stolth, mekaniker, och Erik Stefansson, kundmottagare, tog de symboliska spadtagen för Be-Ge Lastbilars utbyggnad av en ny servicehall med efterlängtad smörjgrop. Foto: Lotta Madestam

  • FÖRETAGET MÅNGMILJONSATSAR –

    Vd Tomas Engsund och Daniel Karlsson, en av två ägare av Byggklason som är totalentreprenör, vid hålet för den efterlängtade smörjgropen.

  • FÖRETAGET MÅNGMILJONSATSAR –

    Marcus Gustafson monterar extraljus på en nytillverkad lastbil. "Byggnationen är jättespännande, det blir ett lyft och underbart med en smörjgrop", säger han.

  • FÖRETAGET MÅNGMILJONSATSAR –

    Tomas Engsund pratar om satsningen med Johan Sandgren Asseryd och Daniel Karlsson, två av elva anställda i Hultsfred.

  • FÖRETAGET MÅNGMILJONSATSAR –

    Planen är att nya servicehallen ska invigas den 12 november, på dagen tolv år sedan man flyttade hit till Skotarevägen, utmed riksväg 23/34.

FÖRETAGET MÅNGMILJONSATSAR – "BYGGER FÖR ATT BLI MER PERSONAL"

Be-Ge Lastbilar i Hultsfred expanderar. 15 miljoner kronor satsas på en ny servicehall med efterlängtad smörjgrop. Byggklason i Vimmerby vann anbudsstriden i hård konkurrens.
– Vi bygger för att bli mer personal, säger Tomas Engsund, vd på Be-Ge lastbilar.

Annons:

Arbetet har gått igång lite smått vid verkstaden som ligger utmed riksväg 23/34 och på måndagen togs också ett symboliskt första spadtag, för att göra det officiellt att satsningen påbörjats.

– Vi har väldigt trångt idag eftersom vi växt så mycket. Vi var sex anställda när vi flyttade hit 2012, idag är vi elva, säger Tomas Engsund, som redogör för satsningen:

– Lokalerna ska byggas ut 460 kvadratmeter, så vi får ett nytt serviceskepp. Vi äger marken intill som möjliggjorde expansionen norr över. Intill bygger vi också ett miljöförråd med skärmtak och vi får även 300 kvadratmeter större uppställningsyta än vad vi har idag.

Totalt med verktyg är det en satsning på ungefär 15 miljoner kronor.

Effektivare verkstad

Den nya delen rymmer en minst sagt efterlängtad smörjgrop, vilket saknas idag, så satsningen ger både en bättre arbetsmiljö och förenklar verkstadsprocessen, vilket också kommer kunderna till gagn.

– Det här är jättespännande. Vi har varit trångbodda och har mycket att göra, så det blir ett lyft för personalen och kunderna. Det är ju alltid roligare att jobba om man har utrymme och det blir underbart med en smörjgrop, säger Marcus Gustafson i personalstyrkan.

Tanken är att satsningen också ska möjliggöra att växa med mer personal.

– Nu har vi en liten konjunktursvacka, men räknar med att kunna anställa framöver. Vi bygger för att kunna gå från fem till sex mekaniker, säger Tomas Engsund.

Hård konkurrens om jobbet

Det var sex anbudsgivare, så det var hård konkurrens om att få bygga. Byggklason med 30 anställda i Vimmerby och 20 i Västervik gick segrande ur striden och blir totalentreprenör.

– Det är jättekul att Be-Ge väljer lokalt och vi i vår tur har valt lokala underleverantörer så långt det gått, säger Daniel Karlsson, en av två delägare.

Kan det här jobbet ge några nya arbetstillfällen?

– Nej, men det tryggar jobben. Fyra-fem man kommer jobba här och vi har ju anställda från Hultsfred som kan åka direkt hit, säger Daniel Karlsson som blir platschef för bygget.

I Hultsfred sedan 40-talet

Be-Ge Lastbilar har en mångårig historia i Hultsfred, faktiskt så långt tillbaka som i början på 1940-talet. Idag håller man till på Skotarevägen. Platsen underlättar, med anslutningen till riksvägen.

– Så vi har många kunder som kommer från Hultsfred, men också sådana som kör förbi, säger Tomas Engsund som också vill framhålla den duktiga och flexibla personalen. 

Både Stefan Stolth och Erik Stefansson, som tog första spadtagen, var med när man lämnade de förra lokalerna i anslutning till där ICA Mathuset ligger. Innan dess höll företaget till där brandstationen är nu.

– Det här känns bra, vi har pratat om en smörjgrop ända sedan verkstaden byggdes här för tolv år sedan, säger mekanikern Stefan Stolth som med sina 44 år på företaget varit med på alla tre platserna.

Tanken är att verkstaden ska stå klar mot slutet av året.

– Vi räknar med invigning den 12 november, då är det exakt tolv år sedan vi flyttade hit, säger Tomas Engsund.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: