Annons:

Sök

Annons:

Bageriet firar jubileum i Västervik – kan behöva nyanställa

Joakim Hesselgård ser fram emot ettårsjubileet i Västervik. Foto: Simon Henriksson

Bageriet firar jubileum i Västervik – kan behöva nyanställa

För ett år sedan valde Bageri Guldkringlan att öppna även i Västervik. Nu firar det Vimmerbybaserade företaget ettårsjubileum.
– Vi ska slå på stora trumman, säger vd Joakim Hesselgård.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter den stora succén i Vimmerby valde Guldkringlan att lyfta blicken mot grannkommunen Västervik. För ett år sedan flyttade bageriet in med butik på Allén 68 i Västervik. 

Etableringen var något tuffare än vd:n Joakim Hesselgård trott.

– Vi hade höga förhoppningar från början. Vi hade hittat en nisch som inte finns i Västervik och våra produkter fanns inte där. Men vi fick en tyngre start och allt var inte guld och gröna skogar till att börja med, så vi fick kämpa. Vi trodde kunderna skulle hitta mer till oss då, men sedan såg vi en riktigt bra vändning. 

Den kom mot hösten och vintern.

– Då började det stiga med antal besökare och det kan vara flera parametrar som ligger bakom det. Kanske visste man inte riktigt vila var, men nu ser vi att man hittat till oss. Det kan säkert vara så att folk började prata med varandra och att det spreds på det sättet. Nu ligger vi på en riktigt bra nivå och vi ser att det ökar hela tiden. Första fettisdagen här sålde vi 4 000 semlor. Det är ett kvitto på att folk verkligen hittat till oss och att man gillar våra grejer.

Kan behöva anställa

På lördag ska ettårsjubileet firas stort i butiken.

– Vi vill verkligen fira att Västerviksborna hittat till oss. Vi förbereder för fullt och ska slå på stora trumman med mycket erbjudanden och kampanjpriser. Jag står utanför butiken med grillad korv och grillad hamburgare med våra bröd. Vi kommer ha fina kampanjer på wienerbröd, kanelbullar, alla sorters bröd och så vidare. Vi har våra egna prinsesstubbe, som vi hade vid vårt jubileum i Vimmerby. Det är vår signaturstubbe. Sedan är det chokladbollens dag på lördag också. Det blir mycket happenings och tävlingar också.

Hur många anställda är ni i Västervik?

– Vi är fyra anställda och växer mer och mer. Det är på gång att vi kommer behöva anställa fler. Det enda vi ser saknas i Västervik, som finns i Vimmerby, är företagssidan. I Vimmerby beställer många företag färdigbredda mackor och tårtor, men det finns inte här riktigt. Vi har anställt en kille som kommer jobba med marknadsföring mot företagen i Västervik framöver.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: