Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

EFTER TORGBESLUTET: Uteserveringen byggs ut

Statshotellet bygger ut sin uteservering med 75 kvadratmeter. Ägaren Joakim Carlqvist tog beslutet efter beskedet om hur trafiken runt Sommartorget blir i sommar. – Jag tror att det här kommer bli bra, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Sugen på att ta ett glas rosévin eller en kall öl på Stadshotellet i sommar? Då ökar chanserna att du ska få en plats i det gassande solskenet. 

Efter beslutet att stänga av Sevedegatan för trafik verkställer Stadshotellet sina planer på en utökad uteservering. Det handlar om en loungemiljö ut mot gatan på 75 kvadratmeter med 60-70 sittplatser som blir verklighet i sommar. 

– Vi jobbar på det och vi har en skiss och har även sökt alkoholtillstånd på den ytan. Det vi gör nu är att jaga utemöbler. Vi kanske inte kan ha en lösning klar till första juni, men det är vår ambition, säger Joakim Carlqvist, ägare till Stadshotellet. 

Någon utebar kommer det emellertid inte att bli. 

– Det här är ett politiskt beslut som gäller i ett år och det är en sak att köpa utemöbler, men att bygga en utebar. Nej, det kommer vi inte göra. 

Ni skulle vilja se en längre lösning?

– Det är klart ju tidigare besluten kommer desto lättare är det. Om det blir ett annorlunda beslut om ett år, så står vi där med en betydande investering. Hade vi vetat att det var en treårslösning exempelvis hade vi kanske valt en annan taklösning och satsat på en bar. Å andra sidan tror jag att det här blir en bra lösning och jag har all respekt för den diskussion som har varit. Ytterst är det ett politiskt beslut och vi anpassar oss efter det. 

Blir ett trevligt gångstråk

I dag förfogar Stadshotellet över närmare 200 kvadratmeter och ökar alltså med 75.

– Tanken är att det här ska vara på Sevedegatan och det blir ett gångstråk från vår andra servering på båda sidor. Det ska bli ett trevligt gångstråk och bidra till liv och rörelse. Vi har en bar på verandan som vi inte nyttjat fullt ut tidigare, men som vi kommer förbereda på ett annat sätt nu och jag tror att det här blir bra. Vi kommer inte köra så mycket bord och stolar, utan det blir soffor och fåtöljer. Vi vill samla de som äter på verandan och ha en loungemiljö mer för att hänga eller ta en fördrink. Vi kommer nog ha en enklare meny där nere. 

Exakt när den nya loungedelen kan vara klar, är inte bestämt. 

– Jag är lite osäker när det gäller datum. I mina ansökningar har jag skrivit den första juni till den sista augusti. Men det är för tidigt att säga när vi kan vara igång. Just nu försöker vi hitta någon som kan leverera möbler. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: