Annons:

Sök

Annons:

Överbeläggningarna på Västerviks sjukhus klart under rikssnittet

Överbeläggningarna på Västerviks sjukhus är bland de lägsta i landet. Foto: Bildbyrån

Överbeläggningarna på Västerviks sjukhus klart under rikssnittet

Antalet överbeläggningar på Västerviks sjukhus är bland de lägsta i landet. Snittet för de första elva månaderna av 2023 är klart under riksnittet. 

Annons:

– Det här är inget som skett över en natt utan det är ett långsiktigt och systematiskt arbete där medarbetarna ständigt bedömer vårdbehovet och agerar därefter. I många regioner är det samarbetet med kommunerna i samband med utskrivning och bristen på medarbetarna som gör att överbeläggningarna ökar. Hos oss i Region Kalmar län har vi ett mycket gott samarbete med kommunerna och arbetar långsiktigt med att rekrytera och behålla medarbetare för att kunna leverera en vård i absolut toppklass, säger Angelica Katsanidou (S), ordförande i regionstyrelsen, i ett pressmeddelande.

På Västerviks sjukhus ligger snittet för överbeläggningar på 0,26 för de första elva månaderna av 2023. Det går att jämföra med rikssnittet på 6,7 överbeläggningar per 100 disponibla vårdplatser. För tredje året i rad ökar överbeläggningarna inom slutenvården i hela landet, men inte för Region Kalmar län och Västerviks sjukhus.

– Detta är ett gott resultat bland väldigt många i vårt län som medarbetarna verkligen ska bära med sig. En stor eloge ska även länets kommuner ha, utan deras insatser skulle det inte funka så här bra. Vi ska fortsätt se till att värna om våra sjukhus och de goda resultaten så man alltid ska kunna få den vård man behöver i Region Kalmar län.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: